Kenmerken
Een onvergetelijk safari-avontuur in zuidelijk Afrika.

Het zuiden van het Afrikaanse continent is een van de mooiste streken ter wereld. De variatie in landschappen, de kleurrijke dier- en vogelsoorten en de veelbewogen geschiedenis staan garant voor een supermooie reiservaring!

We zullen deze reis onder andere het grootste wildpark van Afrika verkennen: het Namib Naukluft National Park. Hierin ligt de Namibwoestijn, en daarin ligt weer de beroemde Sossusvlei. De rode duinen en de droge vlaktes met hier en daar het skelet van een boom zijn van een onwerkelijke schoonheid. Het is vreemd dat iets wat zo dor en doods is toch zo mooi kan zijn.

Andere gebieden in het land, zoals Etosha Park, bruisen juist weer van het leven. Giraffes knabbelen aan de top van een acacia. Impala’s steken met schichtige, maar o zo sierlijke sprongen de weg over. Tussen de struiken ontdekken we een chagrijnige buffelmama met haar jong. Een rij wrattenzwijntjes rent brutaal tussen de poten van een kudde olifanten, staartjes recht omhoog. Hoog in een boom hangt een wevervogelflat, het kunstig geweven nest van tientallen vogelfamilies. In andere bomen en struiken hangen eengezinswoninkjes, wiegend in de wind. Als we ons ’s morgens vroeg of bij het vallen van de schemering bij een waterpoel verschansen, komt het ene na het andere dier tevoorschijn om zijn dorst te lessen. Het voelt bijna als een film, zo onwerkelijk is het om al die dieren in het echt en zo dichtbij te zien.

In Namibië gaan we o.m. nog naar de Fish River Canyon, een kloof die vaak vergeleken wordt met de Grand Canyon in de VS. We kunnen hier schitterende wandelingen maken. Dat belooft spectaculaire rotsformaties en vergezichten! We bezoeken ook Walvisbaai, dat ooit zo’n 85 jaar in Nederlandse handen was en waar het roze ziet van de flamingo’s. In Swakopmund, de enige stad in zwart Afrika waar de witte bevolking in de meerderheid is, is veel Duitse architectuur bewaard gebleven.

Het Skeleton Coast Park is een zeer droge streek die niet voor niets zo’n lugubere naam heeft. Niet alleen liggen hier veel scheepswrakken voor de kust, de drenkelingen spoelden aan in een gebied waar geen druppel zoet water te vinden was en kwamen alsnog om van de dorst. Je mag dit ruige park alleen bezoeken als je minstens 1,5 liter water en iets te eten bij je hebt.
We rijden de prachtige route naar Kaokoveld, waar de Himba’s leven, een stam die eeuwenoude gewoontes in ere houdt.

In Botswana gaan we o.a. op safari in de Okavango Delta en in het waterrijke en groene Chobe wildpark. Hier zien we weer heel andere diersoorten dan in het droge Etosha Park in Namibië. De kleine diertjes die het harde leven in de woestijn aankunnen, maken plaats voor olifanten, nijlpaarden, zebra’s en antilopes. En natuurlijk ook hun vijanden, de leeuwen en luipaarden. En dat is lang niet alles van wat er aan bijzonders in Botswana te ontdekken is: de zoutvlaktes, zwarte volken in klederdracht, maar ook gewoon een heel moderne hoofdstad.

Zo wordt dit een mooie mix van mensen en dieren, woestijnen en moerassen, steden en landschappen. Hoewel we heel wat zullen reizen, is er ook zeker tijd om het reizen af te wisselen met mooie wandelingen. En reizen in deze regio is absoluut geen straf, omdat er onderweg heel veel moois te zien is!

De reissom is incl. huurauto’s.
De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor brandstof, afkoop E.R., border crossing fees, maaltijden, evt. campingovernachtingen en excursies.

€2100,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
23-NABO-180
Vertrek
08-08-2023
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Botswana Namibië

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt