Reisleider

Robbert

Kenmerken
Avontuur in het achterland van Armenië

Wondermooie landschappen, ongekende gastvrijheid en een rijke geschiedenis – Armenië heeft alles voor een reis met de perfecte mix van natuur en cultuur.

De lange christelijke geschiedenis van Armenië is terug te zien in de vele oude kerken, kloosters en kathedralen. En als het om spectaculair landschap gaat: net over de grens met Turkije ligt de Ararat, die vanuit Armenië te bewonderen is. De berg is zelfs tot nationaal symbool bestempeld, wat gezien de ligging een beetje merkwaardig aandoet. Wel binnen de landsgrenzen ligt het Sevanmeer, een van de hoogst gelegen meren ter wereld. We kunnen kamperen aan de oevers, een duik nemen in het frisse water en de archeologische vondsten bekijken die tevoorschijn kwamen bij het zakken van het waterpeil. Ook hopen we een bezoek te brengen aan de hoofdstad Yerevan.

Een interessante, afwisselende bestemming dus! Betonnen sovjetflats die in schril contrast staan met de bijzondere middeleeuwse kloosters. En ook gewoon een geweldig outdoorland voor een mooie Avantareis in een regio met ontzettend gastvrije inwoners. Dankzij onze 4×4 auto’s kunnen we overal komen. Tijdens deze reis zullen we meerdere stevige wandeltochten maken – zorg dus dat je fit bent!

Bekijk onderstaand filmpje van een eerdere Armeniëreis (in het najaar):

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.

Voor Armenië is geen visum meer vereist.

€1225,- €1075,- * Bijkomende kosten €300,- * Bij boeking voor 01-05-2024
Reiscode
24-ARL-95
Vertrek
01-07-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Armenië
Reisleider
Robbert
Ik meld me aan!