Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken
Groene parel in de Indische Oceaan

Ooit, lang geleden kwamen onze verre voorvaderen al in Sri Lanka. Niet omdat ze er zo graag rondreisden, maar om er kaneel, betelnoten en olifanten in te slaan. Al in de 17e eeuw waren de Hollanders van de VOC geïnteresseerd in het toenmalige Ceylon, het huidige Sri Lanka. En deze interesse zul je zeker begrijpen als je de groene parel in de Indische Oceaan zelf gaat zien!

De natuurlijke rijkdom en schoonheid van Sri Lanka en vooral de ongereptheid hiervan, maken het land tot een echte Avantabestemming. Het eiland is twee keer zo groot als Nederland. Naast de tropische bossen, de theeplantages, de gevarieerde kustlijn met lange stranden en klippen en een eeuwenoude cultuur komen we in interessante stadjes als Fort Galle. We proberen zoveel mogelijk te zien, dus op die mooie stranden komen we alleen voor een wandeling, een verfrissende duik en om al snorkelend de onderwaterpracht van de Indische Oceaan te bewonderen!

Helaas is dit prachtige land ook een land waar een bloedige burgeroorlog heeft plaatsgevonden tussen de Singalezen en de Tamils – iets dat 25 jaar heeft geduurd. Een lang offensief van het leger dwong de rebellen (de Tamil Tigers, niet te verwarren met de bevolkingsgroep van de Tamils) in 2009 tot overgave. We zullen ongetwijfeld meer te weten komen over het conflict door de ontmoetingen die we zullen hebben.

En misschien kom je nog verre familieleden tegen ;-). Want de Burghers die op het eiland wonen, zijn rechtstreekse afstammelingen van de 16e en 17e-eeuwse kolonisten. Zij hebben soms nog Nederlandse namen. Ook is er nog op diverse plaatsen Nederlands erfgoed te vinden. Kortom, een gevarieerde reis!

De bijkomende kosten zijn vnl. bedoeld voor alle vervoer tijdens de reis, maaltijden en overnachtingen.
Voor Sri Lanka is een visum nodig dat vooraf online kan worden aangevraagd.

€1550,- €1349,- * Bijkomende kosten €450,- * Bij boeking voor 01-08-2024
Reiscode
24-SRL-296
Vertrek
10-12-2024
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Sri Lanka
Reisleider
Ies Goedbloed
Ik meld me aan!