Reisleider

Jan Pieter Bijnagte

Kenmerken
Het Heilige Land en het Overjordaanse

Twee op en top Bijbelse landen, zo kunnen we Israël en het ‘Overjordaanse’ wel bestempelen. Naar Israël en Jordanië gaan in de zomer betekent natuurlijk dat je naar een gebied gaat met zomerse temperaturen! Maar daarnaast is het ook een bezoek aan het gebied waarvan je van jongs af aan hebt horen voorlezen. Het blijft bijzonder om in Israël de plaatsen te bezoeken waarvan de namen zo bekend zijn. Rondlopen in Kapernaüm, uitkijken over het Meer van Galilea, pootje baden in de Jordaan… Bekende geschiedenissen gaan daardoor meer voor je leven.

Religie is in Israël overal nadrukkelijk aanwezig. De sabbat begint met gezang uit de synagoges, een paar uur daarvoor worden nog snel de laatste boodschappen gehaald voor de sabbatsmaaltijd. Aan veel deurposten zit een mezoeza, die even werktuiglijk aangeraakt wordt bij het naar binnen gaan. Mannen dragen donkere kleding, vrouwen lange rokken en een soort hoofddoeken. Moslims wonen in aparte wijken of dorpen, die direct te herkennen zijn aan de minaret.

Deze reis door Israël wordt een mix van cultuur en natuur: Jeruzalem, de Negev-woestijn en het Meer van Galilea. Maar ook dobberen in de Dode Zee. Deze zoutzee ligt in een berggebied dat zo’n 400 meter onder zeeniveau ligt. We gaan ook naar Tel Dan en Banias, het natuurreservaat met natuurlijke bronnen in het noorden van het land bij de Golan hoogte. Verder snorkelen we in de Rode Zee bij Eilat want, zoals veel mensen weten, de mooiste onderwaterpracht vind je in de Rode Zee.

In Jordanië gaan we door de smalle toegangskloof naar het beroemde Petra en rijden door het schitterende Wadi Rum. Kennis maken met bedoeïenen en de echte Arabische mentaliteit en gastvrijheid vormen hier een belangrijk en interessant onderdeel van de reis. Langs de King’s Highway – van noord naar zuid – is nog veel meer te zien!

We komen door bergwoestijnen met prachtige vergezichten, waden heerlijk door het stromende water van de Wadi Mujib-kloof en wellicht bezoeken we nog de kruisvaardersburcht Al Kerak of de ruïnes van Jerash.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor autohuurkosten, brandstof/tol, maaltijden, evt. overnachtingskosten en excursies.

Voor Jordanië is een visum nodig, dat we waarschijnlijk ter plaatse op de grens regelen.

€1100,- €990,- * Bijkomende kosten €575,- * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-HLJO-121
Vertrek
13-07-2020
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Israël Jordanië
Reisleider
Jan Pieter Bijnagte

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt