Reisleider

Jan Troost

Kenmerken

Ooit wel eens van Barotseland gehoord? Ga mee naar het koninkrijk dat tussen Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia en Angola ligt en ontdek alles wat Afrika te bieden heeft in een notendop. Barotseland is één van de zeven landen ter wereld die niet echt bestaan. In de jaren ’60 moest het onderdeel worden van Zambia. Met als voorwaarde dat het autonoom zou blijven. Van die deal is niet heel veel terecht gekomen.

We reizen in het spoor van David Livingstone door het land en ontmoeten het traditioneel levende Lozi volk, ook wel Barotse genoemd. We brengen een bezoek aan de imposante Victoria Falls, met 1,7 kilometer de breedste waterval van Afrika en de derde grootste in de wereld.
En een bezoek aan dit land kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan de mooiste nationaal parken van Zambia. Daarom gaan we naar het vrij onbekende, maar zeer uitgestrekte Kafue National Park, waar naast het bekende wild als leeuw, buffel en olifant relatief veel luipaarden voorkomen. In het seizoen waarin we deze keer naar Zambia gaan zijn ook de nodige nijlpaarden te spotten in de ondiepe poelen.

Als het qua planning enigszins mogelijk is reizen we ook af naar het nog nagenoeg onontdekte Liuwa Plains NP. Een gebied met wildlife, maar dat vooral bekend staat om de vele (300) vogelsoorten die er voorkomen. Omdat het de droge tijd is met heerlijke temperaturen is het park goed te bezoeken.

Tot slot staat een kano-safari gepland op de Lower Zambezi rivier. Een spannend maar onvergetelijke avontuur! Tussen het Afrikaanse wild als nijlpaarden, olifanten en krokodillen peddel je over het water en tussen de rietkragen.

We reizen door gebied waar relatief weinig toeristen komen dus het wordt een ontdekkingsreis door het midden en westen van Zambia. We nemen de tijd om te stoppen op het platteland, dorpjes in te gaan en met locals in contact te komen.

Deze reis wordt een mix van natuur en cultuur. Maar het blijft Afrika, dus lang niet alles is van tevoren te plannen. Hoe de reis ook gaat lopen, het gaat ongetwijfeld een echte Afrikabelevenis worden!

De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor vervoer, maaltijden, entrees en overnachtingen tijdens de reis.

Voor Zambia is een visum nodig.

€1650,- €1549,- * Bijkomende kosten €450,- * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-BRTS-133
Vertrek
20-07-2020
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Zambia
Reisleider
Jan Troost

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!