Reisleider

Laureen Goedbloed

Kenmerken
In the jungle, the mighty jungle...

Panama en Costa Rica zijn allebei niet veel groter dan Nederland. Onderling zijn ze qua natuurlijke schoonheid behoorlijk vergelijkbaar, maar in met name Costa Rica is het bijv. in de regenwouden allemaal wat moderner en wat meer ingericht op bezoekers.

Indrukwekkende vulkanen, borrelende modderpoelen, warmwaterbronnen, koffie-, cacao- en bananenplantages. Lege stranden en verstilde dorpjes. Watervallen, mangrovejungle en nevelige wouden vol mossen, varens en orchideeën. Wat een enorme variëteit op een betrekkelijk klein oppervlak! Onderweg zien en horen we kikkers, kleurige vogels en apen. En langs de Caribische kust hebben we in de zomer kans om de groene zeeschildpad eieren te zien leggen op het strand.

Panama
In Panama bezoeken we vooral de westelijke helft van het land. Het internationaal park La Amistad bijvoorbeeld, dat zowel in Costa Rica als in Panama ligt. Een gebied met bergen en regenwoud waar bijna honderd zoogdiersoorten voorkomen, maar ook honderden kleurige vogelsoorten (zoals toekans en papegaaien), gifkikkers en apen. Er zijn mooie wandelpaden met hangbruggen, en uitkijkpunten met prachtige vergezichten. Ook het Volcan Baru Nationaal Park, dat de enige (bijna 3500 meter hoge) vulkaan van Panama herbergt is zeker het bezoeken waard. En als we nog tijd over hebben, bezoeken we Isla Colón: een eilandje met mangrovebegroeiing, regenwoud en prachtig koraal waar we evt. nog kunnen snorkelen.

Costa Rica
In Costa Rica willen we o.a. het nevelwoud bezoeken bij Monteverde. In dit bergachtige woud kunnen we prachtige wandeltochten maken. Langs de paden bloeien exotische bloemen, vlinders zo groot als je hand fladderen erboven, minuscule kolibries steken hun snaveltjes in de nectar. Boven je hoofd, meestal onzichtbaar door het dichte groen, schreeuwen apen en vogels.
Daarnaast willen we bijv. een bezoek brengen aan het wat minder bekende, maar prachtige Rincon de la Vieja waar zwavelmeren, woudreuzen en watervallen te vinden zijn.

Overige info
De bijkomende kosten zijn bestemd voor maaltijden, vervoer, excursies en overnachtingen.

Een reis boeken in deze tijd? Lees hier meer: https://www.avantareizen.nl/reizen-in-tijden-van-corona/.

Let op: voor deze reis is het nodig dat je volledig gevaccineerd bent tegen Covid-19.

€1550,- €1375,- * Bijkomende kosten €550,- * Bij boeking voor 01-01-2022
Reiscode
22-PACO-39
Vertrek
05-04-2022
Reisduur
14 dagen
Bestemming
Costa Rica Panama
Reisleider
Laureen Goedbloed
Ik meld me aan!