Reisleider

Cor 't Lam

Kenmerken
Wat heeft Amerika te bieden buiten New York, Californië, Alaska? Tijdens deze reis ontdek je het!

Nog (2) plaatsen. Maryland, Virginia, North & South Carolina, Georgia, Alabama, Tennessee en West-Virginia… Een roadtrip door vooral de zuidelijke staten, met onder andere een twee- of driedaagse wandeltocht over de Appalachian Trail.

Een reis door deze staten is minder voor de hand liggend dan een reis door Californië of Alaska.  Maar minstens zo boeiend! Want hier ligt de roerige en naar verhouding vrij recente geschiedenis van de Verenigde Staten op straat. We komen o.a. op historische plaatsen uit de onafhankelijkheidsoorlog en de Amerikaanse burgeroorlog en zullen we kennismaken met de indianengeschiedenis, die oudere papieren heeft.

We komen door Montgomery, waar Martin Luther King gewoond en gewerkt heeft. Hier vond de bus-boycot plaats als protest tegen de scheiding van rassen in het openbaar vervoer. Washington DC staat op het programma, evenals de historische stad Charleston. Als de tijd het toelaat reizen we ook door Amishgebied, te herkennen aan de grote boerderijen langs de weg en de rijstroken voor koetsjes. Als we een van hun winkels zien, zullen we daar zeker even stoppen om wat van de beroemde Amish lekkernijen in te slaan.

Uiteraard is er een hoofdrol weggelegd voor de natuur. We slaan er middenin ons kamp op en bezoeken verschillende natuurparken zoals het Providence Canyon State Park (ook wel Georgia’s little grand canyon genoemd) en het Oak Mountain SP. Bossen, bergen, grotten en watervallen. We genieten van de grootse uitzichten op wereldberoemde wegen als de Blue Ridge Parkway. Een hoogtepunt van de reis is, zoals gezegd, een meerdaagse wandeltocht over de Appalachian Trail, een lange-afstand-wandelpad in het oosten van de VS.

Autohuur is (excl. brandstof en evt. drop off fees) bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden en evt. overnachtingskosten en overige vervoerskosten. Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming).
We vliegen waarschijnlijk retour op Atlanta.

 

€1550,- €1475,- * Bijkomende kosten €350,- * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-ZS-92
Vertrek
22-05-2020
Reisduur
15 dagen
Bestemming
U.S.A.
Reisleider
Cor 't Lam

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!