Reisleider

Gersom van der Elst

Kenmerken
In the jungle, the mighty jungle...

Als alle feestelijkheden in Nederland weer zo’n beetje achter de rug zijn, stap jij in het vliegtuig voor een exotische reis. Dé manier om het nieuwe jaar goed te beginnen!

We vliegen naar centraal Amerika, voor een rondreis door Costa Rica en Nicaragua. We doen dat op de Avantamanier, dus zonder strakke planning en grotendeels met het openbaar vervoer. Door de bergen, bossen, dorpjes, langs meren, watervallen en rivieren, van hostel naar hostel. Langs de route maken we stops voor een wandeltocht door de jungle of een bezoek aan de markt, een boottocht of een panoramisch uitzicht. En uiteraard trekken we soms een dag uit voor een langere excursie.

In Costa Rica willen we o.a. het nevelwoud bezoeken bij Monteverde. In dit bergachtige woud kunnen we prachtige wandeltochten maken. Daarnaast willen we een bezoek brengen aan het wat minder bekende, maar prachtige Rincon de la Vieja waar zwavelmeren, woudreuzen en watervallen te vinden zijn. De natuur in dit land is echt overweldigend. Immense vulkanen, borrelende modderpoelen, warme bronnen, koffie-, cacao- en bananenplantages. Lege stranden en verstilde dorpjes. Watervallen, mangrovejungle en nevelige wouden vol mossen, varens en orchideeën. Wat een enorme variëteit op een betrekkelijk klein oppervlak! Onderweg zien en horen we kikkers, kleurige vogels, apen en nog veel meer. Adembenemend mooie vlinders, kolibries met schitterende kleuren, exotische bloemen – overal waar je komt kun je de pracht van de schepping van dichtbij bewonderen.

Is Costa Rica vooral groen vanwege de weelderige natuur, dan is Nicaragua vooral kleurrijk door de koloniale steden, waar de huizen vrolijke kleurtjes hebben. Maar er is natuurlijk meer. Zo staat het land ook bekend om de vele vulkanen en de mooie stranden. De bevolking is veel exotischer dan in Costa Rica. Zo leven er veel meer mensen met Spaans-indaans bloed (mestiezen), indianen, maar ook afstammelingen van slaven uit Afrika (terwijl in buurland Costa Rica nooit slaven uit Afrika zijn ingevoerd).

Nicaragua is qua natuur en bevolking één van de puurste landen van Latijns Amerika. Een samenvoeging van diverse uitbundige cultuuruitingen, bruisend van tradities van zowel de indianen- als de mestiezenbevolking. Een land met een rijke koloniale geschiedenis, goedbewaarde steden zoals Granada (op de werelderfgoedlijst) en een weelderige natuur. Ongerepte regenwouden en prachtige stranden, zowel aan de Caribische Zee als aan de Stille Oceaan. Het land telt niet minder dan 40 vulkanen en 76 beschermde natuurgebieden. Er is dus genoeg te zien en te doen!

De bijkomende kosten zijn bestemd voor maaltijden, vervoer, excursies en overnachtingen.

€1599,- Bijkomende kosten €500,-
Reiscode
20-CONI-2
Vertrek
02-01-2020
Reisduur
17 dagen
Bestemming
Costa Rica Nicaragua
Reisleider
Gersom van der Elst

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt