Reisleider

Hans

Kenmerken
In het spoor van David Livingstone

Zambia is een topbestemming voor safari’s, dankzij de verschillende parken met veel groot wild. We brengen een bezoek aan de imposante Victoria Falls, met 1,7 kilometer de breedste waterval van Afrika en de derde grootste in de wereld. In het Mosi oa Tunya NP bij de watervallen leven geen grote roofdieren, waardoor het er jaarrond wemelt van allerlei andere soorten wild. Er leven onder meer olifanten en de zeldzame witte neushoorns, die non stop door rangers bewaakt worden tegen stropers. Een bezoek aan hoofdstad Lusaka en meerdere lokale markten staan ook op de planning.

Als er tijd voor is, gaan we ook naar het Lower Zambezi NP. Hier kunnen we een kano-safari doen, een spannend maar onvergetelijk avontuur! Tussen nijlpaarden, krokodillen en allerlei watervogels peddel je over het water en tussen de rietkragen. Dit park is nog echt wildernis, met eindeloze, waterrijke landschappen waar grote kuddes olifanten rondstruinen.

Malawi ligt ingeklemd tussen Zambia, Tanzania en Mozambique. Het heeft daardoor geen kust, maar wel een heel groot meer: het Malawimeer. David Livingstone was de eerste Europeaan die aan de oevers van dit meer stond. Het is een van de mooiste en grootste meren ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst. Als je naar Malawi gaat, is je reis niet compleet zonder een boottocht over dit meer. Om van A naar B te komen, of gewoon om te genieten van de rotspartijen aan de waterkant, te chillen in een van de baaien, te kijken naar de bedrijvigheid in de haventjes.

In het zuiden van Malawi ligt het ‘eiland in de lucht’. Het 3000 m hoge bergmassief Mount Mulanje rijst op uit de Chiradzulu vlakten en is ideaal wandelterrein. Vanaf de berghellingen kijk je uit over de vruchtbare omgeving met thee- en suikerrietplantages en traditionele Afrikaanse dorpen.
We willen onder meer ook naar het afgelegen Liwonde NP, het NP in Malawi met het meeste wild.

Deze reis wordt een mix van natuur en cultuur. Maar het blijft Afrika, dus lang niet alles is van tevoren te plannen. Hoe de reis ook gaat lopen, het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke belevenis!

De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor vervoer, maaltijden, entrees en overnachtingen tijdens de reis.
Voor zowel Zambia als voor Malawi is een (e-)visum nodig. Je krijgt hierover tijdig bericht.

€1625,- €1499,- * Bijkomende kosten €500,- * Bij boeking voor 01-03-2023
Reiscode
23-ZAM-95
Vertrek
20-06-2023
Reisduur
16 dagen
Bestemming
Malawi Zambia
Reisleider
Hans

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!