Reisleider

Robbert

Kenmerken
Naar de Argentijnse pampa's, het Chileense hooggebergte en de Stille Oceaan.

Nog (2) plaatsen. Chili heeft alles als het over landschap en klimaat gaat. Geen enkel ander land in de wereld kent zoveel verschillende klimaatzones. Van noord naar zuid strekt het land zich meer dan 4.000 kilometer uit. Wie van natuurschoon houdt, zal het in weinig landen meer naar z’n zin hebben dan hier. De machtige Andesketen die uittorent boven de Stille Oceaan, de witgetopte vulkanen die liggen te spiegelen in azuurblauwe meren. Groene bossen, rode woestijnen, witte en zwarte stranden. We willen onder meer naar het Los Flamencos National Reserve in de Atacama woestijn. Grote groepen flamingo’s hebben het hier enorm naar hun zin, dankzij de voedselrijke lagunes. Naast flamingo’s en vele andere vogelsoorten leven hier onder meer vicunas en de Andes vos. Wie weet komen we ze tegen tijdens een van onze wandelingen.
We gaan kamperen in wijngaarden, woestijnen, op stranden bij wierverzamelaars en vissers. De walvissafari’s die je hier kunt doen, zijn over het algemeen spectaculairder dan waar ook ter wereld. Op de witte stranden van het Humboldt National Reserve kunnen we pinguïns spotten.

Ook Argentinië kent een rijke variatie aan natuurschoon. Een land met veel ruimte en weidse landschappen, azuurblauwe luchten met witte wolken, nu en dan een dorp en soms een stadje. De ‘Provence’ van Zuid Amerika, zou je kunnen zeggen over dit gebied vol wijn- en olijfgaarden, beekjes en rivieren. Heerlijke wandelingen, tochten door de bergen en leuke contacten met de boeren van het platteland. Ook cowboys (of gauchos, zoals ze hier heten) gaan we zeker ontmoeten, want Argentinië is een land van veeteelt. Mannen op paarden met vilthoeden en lasso’s over hun schouders die grote groepen vee opdrijven, zoals dat al eeuwen gedaan wordt.
Na je bezoek aan Argentinië begrijp je met de beste wil van de wereld niet dat Maxima dit land heeft willen verruilen voor ons overvolle kikkerlandje…

De reissom is inclusief autohuur. Het genoemde bedrag aan bijkomende kosten is o.a. bedoeld voor maaltijden, overnachtingen en overige vervoerskosten (ov, brandstof, afkoop E.R., evt. border crossing fee of meer-kilometerkosten).

€1800,- Bijkomende kosten €550,-
Reiscode
20-CHI-320
Vertrek
04-11-2020
Reisduur
17 dagen
Bestemming
Argentinië Chili
Reisleider
Robbert

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!