Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken
Van woestijnen met cactussen en schitterende stranden tot Maya piramides en heerlijk eten - Mexico heeft superveel te bieden.

Mexico is zonder twijfel het meest gevarieerde land van Midden-Amerika. Het is ontzaglijk groot en je vindt er uitgestrekte woestijnen, regenwouden, enorme kustgebergten aan de Stille Oceaan en prachtige moerasgebieden aan de Caribische kusten. Megasteden, zoals de hoofdstad die meer inwoners telt dan ons hele kikkerlandje bij elkaar, en verstilde vissersdorpjes waar je tijdens de siësta een speld kan horen vallen. Als er één land is dat mensen kan verrassen, dan is dat Mexico.

Naast schitterende natuur die geconserveerd wordt in een groot aantal nationale parken en boeiende hedendaagse cultuur vinden we er ook talloze opgravingen. Nu zijn er veel mensen erg snel klaar met opgravingen maar wie een piramide-stad als Palenque of Tikal bezoekt laat al snel zijn opvattingen over ‘saaie opgravingen’ varen. En wie de reusachtige piramide van Cholula ziet, die we zeker ook willen bezoeken, schrapt mogelijk Egypte van z`n bucketlist.

Om heel Mexico te bekijken heb je maanden nodig, dus we moeten tijdens deze 17-daagse reis keuzes maken. Om die reden zullen we voornamelijk in het zuiden en zuidoosten rondtrekken. Enkele namen hebben we al genoemd maar de Sumidero kloof staat deze reis zeker ook op de nominatie, evenals de Sierra Madre del SUR en enkele nationale parken in de regio’s Yucatan en Chiapas. En uiteraard willen we een duik nemen in zowel de Caribische Zee als de Stille Oceaan.

Hierve el Agua in Oaxaca waar je tussen indrukwekkende rotsformaties allerlei meertjes en poelen aantreft, mag trouwens ook echt niet worden overgeslagen, evenals enkele kleurrijke Indianendorpen en -stadjes. En dan hebben we het nog niet gehad over het Spaans koloniaal verleden. De Spanjaarden hebben hun stempel op dit land gedrukt en vaak zullen we dit in prachtige monumentale steden terugzien. Zowel door de Spanjaarden zelf gebouwd alsook door de Spanjaarden beïnvloed. Kortom, hoogste tijd om naar Mexico te gaan!…

De reissom is inclusief autohuur, exclusief brandstof en afkoop E.R.
De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden en overnachtingen.

NB. Momenteel – oktober 2021 – maken we een geweldig geslaagde reis door een iets ander deel van zuidelijk Mexico. Een update volgt binnenkort. Houd er dus rekening mee dat deze reis kan afwijken van de bovenstaande tekst.

Twijfel je over het boeken van een reis in deze tijden? Niet nodig, lees hier de voorwaarden!

€1725,- €1599,- * Bijkomende kosten €350,- * Bij boeking voor 01-01-2022
Reiscode
22-MMX-32
Vertrek
14-03-2022
Reisduur
17 dagen
Reisleider
Ies Goedbloed

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!