Reisleider

Jaap Smits

Kenmerken
Wandelen in het hoogland van een van de mooiste landen van Azië

Kirgizië was lange tijd één van de meest onbekende landen van Azië, een vergeten uithoek van de Sovjet Unie. Tot op de dag van vandaag weten nog steeds niet veel mensen dit land te vinden. Tijdens deze reis maken we kennis met dit schitterende land.

De ongerepte natuur en gastvrijheid van de bevolking maken Kirgizië tot een prachtige bestemming. Er is slechts een handvol wegen waardoor grote delen van het land moeilijk bereikbaar zijn. We reizen door het Tien Shan gebergte met pieken boven de 7000 meter. Tussen deze pieken vinden we gletsjers, adembenemende kloven, bergmeren en eindeloze vlaktes bevolkt door grote kuddes paarden. Uitgestrekte valleien waar niemand woont en de natuur vrij spel heeft. Kirgizië wordt niet voor niets het Zwitserland van Azië genoemd. Een prachtig en heel afwisselend landschap en een fantastisch land om te wandelen, maar het is er heel wat minder druk!

We reizen rond in onze eigen 4×4 zodat we overal kunnen komen. Onze meerdaagse trektocht doen we in Jyrgalan, een gebied waar weinig toeristen komen en dat erg geschikt is voor zo’n tocht. We filteren ons eigen water en koken onze eigen maaltijden – kortom, we gaan helemaal zelfvoorzienend op stap. Na afloop nemen we een duik in het grootste meer van Kirgizië: Lake Yssyk Kul. In het Kirgizisch betekent dit: warm meer, heerlijk dus om in te zwemmen!

Hierna trekken we naar het leuke stadje Karakol. We kijken er rond op kleurige markten en bezoeken lokale bezienswaardigheden. Bovendien kun je in de omgeving van Karakol prima paardrijden.
Het Karakol River Park is trouwens een prachtige vallei. Van hieruit kun je naar de gletsjer wandelen of naar het prachtige bergmeer Ala-Kul meer dat op 3560 meter ligt.

Tijdens een reis door Kirgizië kan ook een bezoek aan het Son Kol meer niet ontbreken! Dit meer ligt op 3016 meter hoogte. Op de uitgestrekte vlaktes eromheen staat hier en daar een yurt waar in de zomer herders leven.

Andere bezienswaardigheden zijn de canyons bij Kok Moinok, het Ala-Archa Nationaal Park dat vroeger alleen toegankelijk was voor hoge Sovjetfunctionarissen, en natuurlijk Bishkek met zijn gebouwen uit het sovjettijdperk.

Kortom, een prachtige, afwisselende en actieve rondreis. Voor deze reis moet je dus wel fit zijn en over een goede conditie beschikken!

Voor Kirgizië geldt sinds enkele jaren geen visumplicht meer.
De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor alle vervoer (huurauto’s), maaltijden en overnachtingen.

€1690,- Bijkomende kosten €375,-
Reiscode
24-KIR-144
Vertrek
22-07-2024
Reisduur
18 dagen
Bestemming
Kirgizië
Reisleider
Jaap Smits

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt