Reisleider

Willeke Francke

Kenmerken
Op Madagaskar ben je nooit alleen

Madagaskar is zo anders dan alle andere landen, dat je het gezien moet hebben voor je het gelooft. Het is geen Afrika, geen Azië en geen Oceanië, maar uit al die gebieden zijn er in de oudheid mensen komen wonen. Dit zie je terug in de bevolking en de cultuur. Voeg daar de Franse invloeden bij en je hebt een unieke melting pot. Zo ontbijt je met een croissant of baguette, en later op de dag eet je een typisch Afrikaanse stoofpot of een Aziatisch aandoende curry.

Ook het planten- en dierenrijk zijn uniek; eigenlijk is dit eiland een minicontinent. Veel planten- en diersoorten komen alleen hier voor, en nergens anders ter wereld. Vlinders, ringstaartmaki’s, kleurrijke vogels, amfibieën en reptielen (van minuscule kikkertjes tot krokodillen) – wie er oog voor heeft, ziet ze hier overal. Het landschap is afwisselend; de ene dag loop je door de weelderige begroeiing van een tropisch regenwoud, de andere dag over de stoffige rode aarde van een met baobabs en acacia’s bekroonde steppe.

En overal zijn mensen. Tijdens een boottocht staan op de oevers kindertjes te zwaaien. Kom je aan de kust, dan wordt daar met man en macht een vissersboot op het strand getrokken. Op het platteland zijn mensen aan het werk in de rijstvelden of komen ze langsgereden op een ossenkar. In de straten zijn mensen bezig met hun ambacht of verkopen ze groentes en gedroogde vis. Sommige gebieden zijn zo afgelegen en slecht bereikbaar, dat een groep westerse reizigers echt een bezienswaardigheid is en het hele dorp uitloopt.

Madagaskar is een van de grootste eilanden ter wereld. Je kunt er maanden rondreizen, zonder je een ogenblik te vervelen. Zoveel tijd hebben de meeste mensen niet, en het vervoer is ook niet altijd zo efficiënt dat je snel van A naar B kunt.  Niet getreurd, met Avanta zul je tijdens deze weken een grondige en onvergetelijke indruk van Madagaskar krijgen. Omdat we gebruik maken van het openbaar vervoer, zal dat een onopgesmukt en puur beeld opleveren. We reizen met de meest uiteenlopende vervoermiddelen, en hebben kleurrijke medepassagiers. De staat van de weg of de boot/bus/trein laat soms te wensen over, maar dat draagt dan wel weer bij aan het avontuurlijke karakter van de reis 🙂

Dit is een reis waarbij je niet van hoogtepunt naar hoogtepunt gaat, maar een land leert kennen door je te mengen onder de bevolking, te eten wat zij eten, te reizen zoals zij van A naar B gaan, met hen naar de kerk te gaan etc. Echt een Avontuur met een hoofdletter, onvergetelijk, overweldigend en fantastisch mooi!
Voor deze reis heb je een flexibele instelling nodig en je moet tegen een stootje kunnen.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.

Voor Madagaskar is een visum nodig.

€1990,- €1890,- * Bijkomende kosten €600,- * Bij boeking voor 01-08-2022
Reiscode
22-AAA-267
Vertrek
27-09-2022
Reisduur
18 dagen
Bestemming
Madagaskar
Reisleider
Willeke Francke

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!