Reisleider

Anne Bal

Kenmerken
Ga mee naar één van de mooiste landen ter wereld.

Argentinië is een immens groot land en kent een enorme variatie aan natuurschoon. Omdat er zoveel te zien en te doen is, en het in deze periode in het midden en zuiden van het land winter is, beperken we ons tijdens deze reis tot het noordelijke deel. Hier vind je o.a. in de provincie Misiones de Iguazu watervallen. Een spannende lange wandelroute op het drielandenpunt Paraguay, Brazilië en Argentinië geeft je daar de gelegenheid om deze watervallen van alle kanten te bekijken, en ondertussen megavlinders, kleurrijke vogels en bloemen te spotten. De watervallen staan in de top drie van grootste ter wereld en zijn van die drie misschien wel de mooiste. Onderweg naar Iguazu komen we langs de Iberá wetlands, een van oorsprong rewilding project dat sinds enkele jaren ook officieel is omgedoopt tot nationaal park. De aanwezigheid van o.a. vele vogelsoorten, kaaimannen, capibara’s en brulapen maken dit park absoluut de moeite van het bezoeken waard.

In het noordwesten in de provincies de Jujuy en Salta kun je je nauwelijks nog voorstellen dat dit hetzelfde land is. Hier zie je de majesteitelijke toppen van de Puna hooglanden in de Andes boven de wolken uittorenen en trek je (eventueel te paard) door de ravijnen van Quebrada de Cafayate en Humahuaca. De dorpjes in de Chalchaquies vallei lijken net zo weinig op de dorpen die je zag in Misiones als dat ze op een Hollands dorp lijken.

Liefhebbers van koloniale binnensteden kunnen hun hart ophalen in het supergezellige Salta, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Dwaal je de ene dag over koude hoogvlaktes, de volgende dag rijd je door woestijnen en stop je om de haverklap om foto’s te maken van megacactussen. Weer een dag later ben je alle kou vergeten en loop je te zweten in de subtropische wouden van Calilegua en El Rey, waar je misschien voor het eerst van je leven toekans en apen in het wild ziet.

Een land met veel ruimte en weidse landschappen, azuurblauwe luchten met witte wolken, gure hoogvlaktes, imponerende woestijnen, stomende jungles. Hier en daar een dorp waar soms woeste feesten worden gevierd en een volgende keer vrome optochten worden gehouden ter ere van Maria of een andere heilige. En dan hebben we ook nog de ‘Provence’ van Argentinië. Deze streek, waar je rijdend van het noordoosten naar het noordwesten door komt, is vol wijn- en olijfgaarden, beekjes en rivieren. Na alle ruigte bevind je je ineens in een welhaast liefelijk landschap.

Boeiende wandelingen, tochten door de bergen en leuke contacten met de boeren en de cowboys (of gauchos, zoals ze hier heten)  die we zeker gaan ontmoeten. Mannen op paarden met vilthoeden en lasso’s over hun schouders die grote groepen vee opdrijven, zoals dat al eeuwen gedaan wordt. We vragen of ze een mooie plek weten om te kamperen en dan maar hopen dat ze ons niet te eten vragen, want dan moeten we minstens een kilo vlees de man naar binnen werken…

Na een reis door Argentinië begrijp je met de beste wil van de wereld niet dat Maxima dit land heeft willen verruilen voor ons overvolle kikkerlandje!

De reissom is inclusief autohuur. Het genoemde bedrag aan bijkomende kosten is o.a. bedoeld voor maaltijden, overnachtingen en overige vervoerskosten (ov, brandstof, afkoop E.R. en evt. meer-kilometerkosten).

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.
Voor Argentinië geldt (peildatum: begin februari) een vaccinatieplicht mbt Covid-19.

€1990,- Bijkomende kosten €550,-
Reiscode
22-ART-128
Vertrek
18-07-2022
Reisduur
18 dagen
Bestemming
Argentinië
Reisleider
Anne Bal

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt