Reisleider

Ronnie Slabbekoorn

Kenmerken
Yes, dit is er weer één. Zo'n Avantareis waar het avontuur vanaf spat!

Centraal Azië werd toegankelijk na de val van de Sovjet Unie, en dat is inmiddels alweer even geleden. Maar toch lijken Oezbekistan en Tadzjikistan nog altijd onder de radar van reizigers te liggen. Terwijl het allebei superinteressante landen zijn! Een groot deel van de oude Zijderoute loopt bijvoorbeeld door Oezbekistan, en het hooggebergte van Tadzjikistan, de Pamir, is een trekpleister voor avonturiers, fotografen en bergbeklimmers. Avanta heeft verschillende keren in deze landen rondgereisd.

Dit Avantuur begint in Oezbekistan. Tijdens onze rondreis door dit land komen we onder meer door de Fergana vallei. De vruchtbare aarde in deze vallei, de mineralen in de bodem en de ligging tussen de bergen zorgen ervoor dat het al vele eeuwen lang een aantrekkelijke plaats is voor nomadische stammen met hun kuddes, handelaars met hun karavanen en ambachtslieden die hier zowel hun materialen als de kopers voor hun producten vonden. Nog altijd wordt hier zijde geproduceerd en vind je in de steden bruisende bazaars waar handgemaakte tapijten, aardewerk, leerproducten en sieraden aangeboden worden. Daarnaast is het landschap van de Fergana vallei en het uitzicht op het Tian Shan gebergte verbluffend mooi en staat de bevolking bekend als buitengewoon gastvrij en vriendelijk.

De hoofdstad Tashkent is bekend om iets geheel anders en dat is het metrosysteem. Je bent misschien niet direct geneigd om dit als attractie te zien, maar de 29 stations zijn ontworpen door architecten die er ware kunstwerken van hebben weten te maken.
Avanta zou echter Avanta niet zijn als we het bij deze culturele hoogtepunten zouden laten. Oezbekistan is een weids steppeland met een grote diversiteit aan landschappen en een rijk gevarieerde flora en fauna. Al reizend en wandelend genieten we van fantastische en echt unieke landschappen. Ook leven her en der nog nomadische volken die zich vooral erg graag per paard verplaatsen, en het jaar rond kamperen in grote ronde tenten. We hopen in Oezbekistan onder meer de steden Osh, Margilan, Kokand en Tashkent te bezoeken.

En dan Tadzjikistan. De overweldigende hoeveelheid ongerepte natuur is hier de grote trekpleister. 95 Procent van het land bestaat uit bergen en de Pamir Highway staat bekend als het mooiste stuk snelweg ter wereld. Al die dalen en pieken, rivieren en meren, bergbossen en alpenweiden maken dit land eigenlijk tot een must voor iedere natuurliefhebber. Je kunt hier schitterende en onvergetelijke wandeltochten maken met uitzicht op diepblauwe meren en adembenemende bergketens. Kamperen is in dit land een waar genoegen, we slaan onze tentjes op in de meest schitterende landschappen.
Onze route loopt grofweg via Dushanbe, Khorog, Ishkasim, Langar, Khorog, Alichur en Murghab.

Een reis voor de echte Avanturier. We reizen met vervoer dat we ter plaatse regelen. Onder leiding van Ronnie, een zeer ervaren reiziger en reisleider, wordt het ongetwijfeld een onvergetelijke belevenis!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.
Zowel Tadzjikistan als Oezbekistan heeft recent de visumplicht afgeschaft voor een bezoek van 30 dagen of korter.

€1790,- Bijkomende kosten €650,-
Reiscode
24-OET-110
Vertrek
08-07-2024
Reisduur
18 dagen
Bestemming
Oezbekistan
Reisleider
Ronnie Slabbekoorn

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!