Reisleider

Hans

Kenmerken
Nature in all its glory

Deze reis begint in Vancouver, de grootste stad van de Canadese provincie British Columbia. Een bruisende stad die in de top 5 van beste steden ter wereld staat. Nadat we een paar van Vancouvers highlights hebben bezocht, nemen we de ferry naar Vancouver Island. Hier vinden we onder meer het Pacific Rim National Park, met lange zandstranden, gematigd regenwoud en de West Coast Trail, door wandelliefhebbers bestempeld als een van de beste wandelroutes ter wereld. Het pad is ooit aangelegd om makkelijker schipbreukelingen te kunnen helpen, want vanwege de verraderlijke kustlijn kwamen hier regelmatig schepen in de problemen. We gaan proberen om ons in te schrijven voor een deel van deze wandelroute, die niet onbeperkt toegankelijk is.

Weer terug op het vasteland zullen we het mooiste van Alberta en British Columbia bezoeken. Nationale parken als Jasper en Banff staan uiteraard op ons lijstje, maar ook de minder bekende natuurparken zijn het bezoeken meer dan waard. Watervallen, glinsterende meren, uitgestrekte bossen, besneeuwde bergtoppen, gletsjers… en overal de kans om wild als beren, lynxen en chipmunks tegen het lijf te lopen. De laatste is iets minder spannend dan de eerste, maar wel heel schattig ;-). Waar we ook komen, we maken regelmatig een hike, dé ideale manier om de natuur te ervaren. Ook mountainbiken en kanoën staan op het programma.

Net over de grens, in de Verenigde Staten, is ook bijzonder veel moois te zien. Hier willen we naar het Mount Rainier NP, genoemd naar de berg die het middelpunt van dit park is. Het is een actieve vulkaan die altijd met sneeuw en gletsjers bedekt is. Het park is een uitgestrekte wildernis van toendra’s, dichte bossen, glasheldere meren en wildstromende rivieren.
Het Olympic NP ligt op een groot schiereiland en is bijna een miljoen hectare groot. Het omvat verschillende ecosystemen en bruist van het (dieren)leven. Poema’s, beren en bevers, talloze vogelsoorten en niet te vergeten de otters, zeeleeuwen, dolfijnen, walvissen etc. die je langs de kust kunt zien.
Het North Cascades NP ligt van deze drie parken het dichtst bij de grens met Canada. De hoofdweg door dit park (en tevens de enige verharde weg) staat bekend als de mooiste weg van Washington en is maar een deel van het jaar open. Het uitzicht op de grillige bergtoppen, turquoise meren en gletsjers is adembenemend. We kunnen in dit park onder meer raften of kajakken en hebben de keus uit tientallen wandelroutes.

Het plan is om aan het begin van de reis een kooktoestelletje en wat keukenartikelen aan te schaffen, zodat we zelf onze maaltijden kunnen klaarmaken. Dit scheelt in kosten en we hoeven niet elke dag in restaurants te eten. Die zijn hier soms ook ver te zoeken. En ’s morgens een vers gezet bakje koffie als je je tent uitkomt is een fijne manier om de dag te beginnen.

De reissom is inclusief autohuur, exclusief brandstof, evt. young driver fee en afkoop E.R.
De bijkomende kosten zijn verder bedoeld voor o.a. maaltijden en evt. campingovernachtingen.

€1899,- Bijkomende kosten €500,-
Reiscode
24-CAW-72
Vertrek
03-06-2024
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Canada
Reisleider
Hans

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt