Reisleider

Gerty Sonneveld

Kenmerken
Montana, Idaho, Wyoming, Alberta, British Columbia - een regio die bol staat van de natuur

Nog (4) plaatsen. Move over, Grand Canyon! In Montana en Idaho is minstens net zo indrukwekkend natuurschoon te vinden! Dat is wat minder bekend en dat moeten we eigenlijk maar zo houden. Want hier kun op de meeste plaatsen op je gemakje rondlopen zonder de massa toeristen die je soms bij de Grand Canyon aantreft.
Een road trip door dit deel van de VS en Canada levert voortdurend nieuwe, adembenemende vergezichten op en geloof ons, dat wordt geen moment saai.

We reizen door schitterende wildparken, waaronder de Badlands waar grote kuddes wilde bizons grazen, het wereldberoemde Yellowstone, en Grand Teton met natuurwonderen als geisers en zwavelmeren. Je vindt hier de mooiste landschappen van de Rockies en een boeiende flora en fauna (zwarte beren, coyotes, elanden…). We dwalen dan door het bergland van Montana en dan weer door uitgestrekt prairiegebied.

Montana grenst aan Canada, waar we het mooiste van Alberta en British Columbia willen bezoeken. Nationale parken als Jasper en Banff staan uiteraard op ons lijstje, maar ook de minder bekende natuurparken zijn het bezoeken meer dan waard. Watervallen, glinsterende meren, uitgestrekte bossen, besneeuwde bergtoppen, gletsjers… en overal de kans om wild als beren, lynxen en chipmunks tegen het lijf te lopen. De laatste is iets minder spannend dan de eerste, maar wel heel schattig 😉 Waar we ook komen, we maken regelmatig een wandeltocht (of een ‘hike’, klinkt eigenlijk wel stoerder!), dé ideale manier om de natuur te ervaren.

We schaffen aan het begin van de reis waarschijnlijk een kooktoestelletje en wat keukenartikelen aan, zodat we zelf onze maaltijden kunnen klaarmaken. Dit scheelt in kosten en we hoeven niet elke dag in restaurants te eten. Die zijn hier soms ook ver te zoeken. En ‘s morgens een vers gezet bakje koffie als je je tent uitkomt is een fijne manier om de dag te beginnen.

De reissom is inclusief autohuur, exclusief brandstof en afkoop E.R.
De bijkomende kosten zijn verder bedoeld voor o.a. maaltijden en evt. campingovernachtingen.

Voor Canada en/of de VS is elektronische reistoestemming nodig bij aankomst door de lucht, die vrij eenvoudig is aan te vragen via internet.

€1950,- €1799,- * Bijkomende kosten €400,- * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-CAMI-119
Vertrek
13-07-2020
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Canada U.S.A.
Reisleider
Gerty Sonneveld

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!