Reisleider

Nel van Nieuwkoop

Kenmerken

Ze bestaan nog; eilanden die nog niet zijn ontdekt door toeristen of zelfs reizigers. Net voordat Covid19 uitbrak ontdekt door de Avanta-familie; hoog tijd dat we daar (weer) naartoe gaan; de Lingga-archipel. Die bestaat uit een kleine eilandengroep net boven en onder de evenaar in de Chinese zee. De Lingga-archipel maakt onderdeel uit van de Riau-archipel die weer een provincie is van Sumatra (Indonesië).

Hoogtepunt van deze reis vormt het eiland Lingga zelf dat alleen te bereiken is per boot. Het eiland is omgeven door koraal (maar snorkelen is niet zonder risico omdat hier nog zoutwaterkrokodillen voorkomen) en de meeste inwoners leven van de visserij en kleinschalige handel. De dorpjes zijn dan ook voornamelijk te vinden aan de kust waarbij bootjes en brommers vrijwel het enige vervoermiddel zijn.

We starten onze reis in Singapore, vanwaar we zo snel mogelijk overvaren naar het eiland Bintam. Na een aantal dagen dit eiland te hebben verkend, nemen we de boot en zakken we af naar het zuiden. Deze bootverbinding vormt de life-line tussen de talrijke eilandjes van de Lingga-archipel en de bewoonde wereld. Dat maakt deze tocht alleen al een belevenis op zich!
We sluiten de reis weer af in Singapore zelf; een grotere tegenstelling is niet denkbaar.

De reis vraagt een flexibele instelling vanwege het avontuurlijke karakter. Je kan er maar op voorbereid zijn… en wees er snel bij want het aantal deelnemers voor deze reis is beperkt.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen en evt. een binnenlands vluchtje.

€1990,- Bijkomende kosten €350,-
Reiscode
23-RIAU-144
Vertrek
25-07-2023
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Indonesië
Reisleider
Nel van Nieuwkoop

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt