Reisleider

Petra Lugthart

Kenmerken
Reizen door Thailand is een kleurrijk avontuur!

Deze exotische reis is een combinatie van toeristische hoogtepunten en onbekend achterland. Thailand is een boeddhistisch land met tempels, lagunes, rotsformaties, mangroves, kleurrijke markten, schitterende vergezichten en een bijzonder opgewekte bevolking. Het is een van de meest toeristische landen van Azië, maar we garanderen je dat je er niet zo heel veel toeristen tegen zult komen. Toeristen hebben de gewoonte om met duizenden samen te scholen op bepaalde plaatsen. (Avanta)Reizigers komen zo nu en dan ook op die plaatsen om bijvoorbeeld een frisse duik in zee te nemen of een rondvaart te maken door de boeiende en zeer exotische Thaise hoofdstad Bangkok, maar verder hebben we de dorpen en het platteland wel zo’n beetje voor onszelf.

Al reizend met het openbaar vervoer kunnen we ons vergapen aan de gewoontes van de Aziaten en mengen we ons tussen deze vrolijke mensen. Natuurlijk gaan we allerlei dingen ondernemen zoals fietsen door de rijstvelden, langs tempeldorpen en door groene wouden. Varen over het Tonle Sap meer, waar het water na een tropische bui soms de paalwoningen van de vissersdorpen binnenstroomt en de kindertjes van de vissers vrolijk met hun kano’s naar binnen varen. Wandelen door het hooggelegen, koele Bokor nationale park is een must. Er leven daar nog wilde olifanten en tijgers, je kunt er baden bij de Popokvil waterval en je verwonderen over de leefstijl bij de vervallen villa’s van de Franse kolonisators.

Je voelt je het meest op reis als je te voet door de rijstvelden trekt, over wankele bruggetjes loopt, mensen in klederdracht tegenkomt, een praatje probeert aan te knopen maar geen woord van elkaar verstaat. Of als je in een minuscuul winkeltje een lunch probeert samen te stellen, terwijl je geen enkel bekend product ziet. Tenzij je thuis ook geregeld een bakje sprinkhanen serveert…

Tijdens deze reis maken we gebruik van het openbaar vervoer en slapen we in kleine pensions of bij mensen thuis. Volgens ons de beste manier om een land echt te leren kennen!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.
Voor Thailand is het waarschijnlijk verplicht om gevaccineerd te zijn tegen Covid-19.

€1799,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
22-THL-155
Vertrek
26-07-2022
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Thailand
Reisleider
Petra Lugthart

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt