Kenmerken
De schoonheid van zuidelijk Afrika!

Zuid-Afrika is een bijzonder land; het is een moderne westerse samenleving en tegelijkertijd wonen in datzelfde land ook mensen in huttendorpen van leem en stro.
Blanken, Indiërs, Chinezen, Arabieren en heel veel verschillende stammen aan zwarte volken, ze wonen hier allemaal. Daarnaast natuurlijk de wereldberoemde wildparken zoals het Addo Elephant National Park, dat we tijdens deze reis hopen te bezoeken. Maar ook het Karoo NP, een boomloze halfwoestijn waar het wemelt van de diersoorten.

Lesotho, kingdom in the sky, wordt niet voor niets zo genoemd. Dit land, niet groter dan Nederland, ligt in zijn geheel hoog in de bergen. De vriendelijke bevolking is van oudsher een herdersvolk. Gehuld in een wollen deken weiden ze hun vee in de schitterende hooglanden. Maar hoe mooi het er ook is, het is er ook koud en na een kort bezoek gaan we weer naar het veel warmere Zuid-Afrika. Hier trekken we o.a. door het zeer dunbevolkte Cedergebergte, waar we een prachtige dagtocht zullen maken.

Er staat nog veel meer op het programma, zoals o.a. een bezoek aan Nederlandse immigranten. Het is ook de goede tijd van het jaar om walvissen te spotten. En we gaan naar Stellenbosch: een prachtige stad die de culturele hoofdstad is van de Afrikaners. Voor alle duidelijkheid: meer dan de helft van de Zuid-Afrikanen zijn Afrikaners en dat is een volk dat als moedertaal het Afrikaans spreekt. Een taal die wij na een paar dagen goed kunnen verstaan. De niet-Afrikaner blanken hebben Engels als voertaal.
We volgen de Tuinroute: de schitterende zuidelijke kustlijn, richting Kaap de Goede Hoop en verder naar Kaapstad, waar we als de tijd het toelaat de Tafelberg beklimmen.

Deze reis wordt een mooie mix van mensen en dieren, woestijnen, steden en landschappen. Hierboven hebben we – in willekeurige volgorde – het een en ander genoemd. Hoewel we best wat zullen reizen, is er ook zeker tijd om al het reizen af te wisselen met boeiende wandelingen. En reizen in deze regio is absoluut geen straf omdat de landschappen die aan je voorbij trekken tot de mooiste ter wereld gerekend worden.

De autohuur is (excl. brandstof, tol, evt. drop off fee en afkoop E.R.) bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, excursies overige vervoerskosten en overnachtingen.

€1625,- €1575,- * Bijkomende kosten €400,- * Bij boeking voor 01-10-2019
Reiscode
19-ZAL-319
Vertrek
29-10-2019
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Lesotho Zuid-Afrika

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!