Kenmerken
De schoonheid van zuidelijk Afrika!

Zuid-Afrika is een bijzonder land; het is een moderne westerse samenleving en tegelijkertijd wonen in datzelfde land ook mensen in hutten van leem en stro.
Blanken, Indiërs, Chinezen, Arabieren en heel veel verschillende stammen aan zwarte volken, ze wonen hier allemaal. Daarnaast vind je er natuurlijk de wereldberoemde wildparken zoals het Kruger National Park (want we willen natuurlijk wel de Big Five in het vizier krijgen), dat we tijdens deze reis hopen te bezoeken.

Lesotho, kingdom in the sky, wordt niet voor niets zo genoemd. Dit land, niet groter dan Nederland, ligt in zijn geheel hoog in de bergen. De vriendelijke bevolking is van oudsher een herdersvolk. Gehuld in een wollen deken weiden ze hun vee in de schitterende hooglanden. Maar hoe mooi en zonnig het er ook is, het is er ook fris en na een kort bezoek gaan we weer naar het veel warmere Zuid-Afrika.

We zien ook heel verschillende woonvormen: door hoge hekken omringde en zwaar beveiligde rijke, blanke wijken, uitgestrekte sloppenwijken en hutten van leem en stro. Dat laatste trouwens vooral in Lesotho en Swaziland, waar het contrast met Zuid-Afrika groot is. De contacten die we leggen, bijvoorbeeld op zondag als we een plaatselijke kerkdienst bezoeken, maken de reis extra gedenkwaardig.

Er staat nog veel meer op het programma, zoals o.a. een bezoek aan Nederlandse immigranten die al veel Avantagroepen hartelijk ontvangen hebben. En het is ook de goede tijd van het jaar om walvissen te spotten. We hopen daarnaast ook Afrikaners te ontmoeten. Meer dan de helft van de blanke Zuid-Afrikanen zijn Afrikaners en dat is een volk dat als moedertaal het Afrikaans spreekt; een taal die wij na een paar dagen goed kunnen verstaan. De niet-Afrikaner blanken hebben Engels als voertaal.

De reis wordt een mooie mix van mensen en dieren, woestijnen, steden en afwisselende landschappen. Wat dat laatste betreft: de droge Karoo-woestijn bijvoorbeeld en de Vallei der Verlatenheid. De groene Drakensbergen met steile kliffen, mooie valleien en bruisende beekjes. En het al genoemde Krugerpark. Zuid-Afrika is groot en we willen er veel van zien, dus we zullen wat kilometers moeten maken. Maar doordat er zoveel te zien is, is dat helemaal niet erg.

De autohuur is (excl. brandstof, tol en afkoop E.R.) bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor maaltijden, entrees, overige vervoerskosten en overnachtingen.

€1800,- €1649,- * Bijkomende kosten €450,- * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-ZAL-205
Vertrek
10-08-2020
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Lesotho Zuid-Afrika
Ik meld me aan!