Reisleider

Jan Henniphof

Kenmerken
The last frontier in herfstkleuren - onbeschrijflijk mooi!

Alaska is bucket list materiaal. Deze bestemming, die niet bepaald naast de deur ligt, spreekt tot de verbeelding. Want die ongerepte, eindeloze wildernis en het ruige klimaat vormen de ideale voedingsbodem voor Avontuur met een hoofdletter.

Als je echt eens beren in het wild wilt zien, moet je zeker mee met deze reis! De afgelopen jaren is het gebeurd dat een Avantagroep op een gegeven moment niet meer stopte als ze weer een beer in het vizier kregen. In deze ongerepte wildernis gedijen die dieren dan ook uitstekend. Rivieren vol zalm en bossen vol bessenstruiken – wat wil een beer nog meer?! En het blijft niet bij beren: wolven, muskusossen, kariboes, elanden, poolvossen en daarboven cirkelt de Amerikaanse adelaar. In het water spotten we paaiende zalmen, otters, zeehonden en verschillende soorten walvissen zoals de witte beluga. Wat mensen betreft: als je eenmaal in Noord-Yukon bent, zie je wie de echte Canadezen zijn. Indianen en Inuit zijn hier in de meerderheid. De Canadese staat Yukon, die aan Alaska grenst, is zo mogelijk nog van een woestere schoonheid dan Alaska zelf.

Het is hier zo onbeschrijflijk ongerept en ruim. Dat kun je zien vanuit het vliegtuig, als er tenminste geen bewolking hangt. Je vliegt uren over land waar niet eens wegen doorheen lopen, laat staan dat er bebouwing is. Om hier te kunnen leven, moet je uit stevig hout gesneden zijn. In steden als Anchorage en Fairbanks ontmoet je dan ook immigranten van het stoere soort. Velen kwamen uit Rusland, want met de temperaturen die er ‘s winters heersen, kan niet iedereen even goed overweg. (Wij zijn niet zo stoer en komen dus in één van de warmere maanden!)
Let maar eens op als je in een supermarkt bent: het assortiment is er met enorme verpakkingen op ingesteld dat mensen maar eens in de zoveel maanden boodschappen komen doen. Ook de auto’s zijn aangepast aan het land en het leven hier: groot, hoog op de wielen, met four wheel drive en bijna altijd met een flinke laadbak. Daar kun je je complete wintervoorraad in vervoeren, of je roedel sledehonden, of de rendieren die je zojuist geschoten hebt. Wel zo praktisch!

Een reis voor natuurliefhebbers bij uitstek. De onvoorstelbare ongereptheid van deze immense provincies zal een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Daarnaast is ook de herfstkleurenpracht een mooie bijkomstigheid van reizen in deze periode.

Ben je een echte natuurliefhebber en maak je graag lange, schitterende wandeltochten, dan is dit een absolute aanrader. We kunnen hier de nodige kilometers maken op de vele wandeltrails die in Alaska voorhanden zijn!

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, excursies en evt. campingovernachtingen. De autohuur is (excl brandstof) bij de reissom inbegrepen.
Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming) dat vrij eenvoudig is aan te vragen voor ongeveer 14 US dollar.

Voor deze reis geldt een vaccinatieplicht tegen Covid-19.
Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€2200,- €2075,- * Bijkomende kosten €400,- * Bij boeking voor 01-06-2022
Reiscode
22-AYU-236
Vertrek
29-08-2022
Reisduur
20 dagen
Bestemming
U.S.A.
Reisleider
Jan Henniphof

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!