Reisleider

Arne Slingerland

Kenmerken
Montana, Idaho, Wyoming, Alberta, British Columbia - een regio die bol staat van de natuur

Move over, Grand Canyon! In Montana en Idaho is minstens net zo indrukwekkend natuurschoon te vinden! Dat is wat minder bekend en dat moeten we eigenlijk maar zo houden. Want hier kun op de meeste plaatsen op je gemakje rondlopen zonder de massa toeristen die je soms bij de Grand Canyon aantreft.
Een road trip door dit deel van de VS en Canada levert voortdurend nieuwe, adembenemende vergezichten op en geloof ons, dat wordt geen moment saai.

We reizen door schitterende wildparken, waaronder de Badlands waar grote kuddes wilde bizons grazen, het wereldberoemde Yellowstone, en Grand Teton met natuurwonderen als geisers en zwavelmeren. Je vindt hier de mooiste landschappen van de Rockies en een boeiende flora en fauna (zwarte beren, coyotes, elanden…). We dwalen dan door het bergland van Montana en dan weer door uitgestrekt prairiegebied.

Montana grenst aan Canada, waar we het mooiste van Alberta en British Columbia willen bezoeken. Nationale parken als Jasper en Banff staan uiteraard op ons lijstje, maar ook de minder bekende natuurparken zijn het bezoeken meer dan waard. Watervallen, glinsterende meren, uitgestrekte bossen, besneeuwde bergtoppen, gletsjers… en overal de kans om wild als beren, lynxen en chipmunks tegen het lijf te lopen. De laatste is iets minder spannend dan de eerste, maar wel heel schattig 😉 Waar we ook komen, we maken regelmatig een wandeltocht (of een ‘hike’, klinkt eigenlijk wel stoerder!), dé ideale manier om de natuur te ervaren.

Het plan is om aan het begin van de reis een kooktoestelletje en wat keukenartikelen aan te schaffen, zodat we zelf onze maaltijden kunnen klaarmaken. Dit scheelt in kosten en we hoeven niet elke dag in restaurants te eten. Die zijn hier soms ook ver te zoeken. En ’s morgens een vers gezet bakje koffie als je je tent uitkomt is een fijne manier om de dag te beginnen.

De reissom is inclusief autohuur, exclusief brandstof, evt. young driver fee en afkoop E.R.
De bijkomende kosten zijn verder bedoeld voor o.a. maaltijden en evt. campingovernachtingen.

Voor Canada en/of de VS is elektronische reistoestemming nodig. (Ben je echter sinds 2011 in een land als Iran of Jemen geweest, of na 2020 in Cuba, dan heb je voor de VS een gewoon visum nodig en is een ESTA niet mogelijk).

€2249,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
24-CAMI-142
Vertrek
19-07-2024
Reisduur
20 dagen
Bestemming
Canada U.S.A.
Reisleider
Arne Slingerland

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt