Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken
De schoonheid van zuidelijk Afrika

In onze winter naar zuidelijk Afrika gaan is natuurlijk een goed idee, want dan is het daar zomer. Maar in welk seizoen je ook gaat, het is altijd de moeite waard om hier naartoe te reizen. Jaarrond is er superveel te zien en te doen. De wilde dieren hebben geen vakantie en de Victoria watervallen bruisen altijd. Wat extra zon kan echter geen kwaad, dus we kunnen je deze reis van harte aanbevelen!

Zuid-Afrika is een bijzonder land; het is een moderne westerse samenleving en tegelijkertijd wonen in datzelfde land ook mensen in hutten van leem en stro. De grote diversiteit aan volken, het afwisselende en vaak schitterende landschap en de wereldberoemde wildparken zoals het Kruger National Park maken het tot een topbestemming.
Onze reis start in Johannesburg en omgeving, waar we onder meer op bezoek hopen te gaan bij Nederlandse immigranten, die al vele Avanturiers hartelijk hebben ontvangen op hun plaas. Ook willen we o.m. naar het Voortrekkersmonument in Pretoria.

Swaziland (sinds 2018 officieel het koninkrijk eSwatini) is een absolute monarchie. Koning Mswati III, die er meerdere vrouwen op na houdt en soms in een luipaardvel gekleed gaat, heeft het voor het zeggen en politieke partijen zijn verboden. De bevolking van Swaziland, dat qua oppervlakte ongeveer de helft van Nederland is, is goedlachs en vriendelijk. De meeste mensen spreken Engels, dus het is makkelijk om een praatje te maken. Ze zijn gehecht aan hun tradities en regelmatig zie je mensen in kleurrijke traditionele kleding.
Het landje heeft geen gebrek aan natuur – er zijn zes grote nationale parken met savannes, moerassen, groene valleien, rotslandschappen, watervallen, bossen etc.

Ook Zimbabwe is een topbestemming voor natuurliefhebbers. Je kunt hier goed terecht voor zowel de big five (met name neushoorns) als voor veel bijzondere vogelsoorten. Het Hwange NP is het grootste natuurreservaat van Zimbabwe. Dit park is bekend omdat er grote kuddes olifanten, giraffes en buffels rondtrekken, maar het wemelt hier van allerlei soorten groot en klein wild. De kans om leeuwen te spotten is ook aanzienlijk. Een safari hier is altijd een belevenis. Een bush walk geeft een nog avontuurlijker gevoel, als je begeleid door gewapende rangers door het hoge gras struint, niet wetend wat zich daarin schuil houdt. Misschien kom je wel oog in oog te staan met een neushoorn (gelukkig zijn die nogal slechtziend :-D).
Op de rand van Hwange NP liggen de Victoria Falls, op de grens Zimbabwe/Zambia. We zijn hier in de natte periode, dus de Zambezi-rivier staat hoog, de watervallen donderen en de omgeving is weelderig groen.

Zuid-Afrika en Zimbabwe zijn grote landen en we willen zoveel mogelijk zien, dus we zullen wat kilometers moeten maken. Maar doordat er zoveel te zien is onderweg, is dat helemaal niet erg.

Autohuur in Zuid-Afrika en Swaziland is (excl. brandstof en afkoop ER) bij de reissom inbegrepen.
Bijkomende kosten zijn bedoeld voor (bus)vervoer naar en in Zimbabwe, verder voor maaltijden, evt. entrees en overnachtingskosten.

€1700,- €1549,- * Bijkomende kosten €550,- * Bij boeking voor 01-11-2022
Reiscode
23-ZSZ-5
Vertrek
18-01-2023
Reisduur
22 dagen
Bestemming
Zimbabwe Zuid-Afrika
Reisleider
Ies Goedbloed
Ik meld me aan!