Reisleider

Vinaya Maaskant

Kenmerken
The mountains are calling and we must go!

Het noord-Italiaanse Dolomietengebergte is echt schitterend! Deze regio heet Zuid-Tirol en doet met zijn chalets, alpenweiden en grotendeels Duitssprekende bevolking sterk aan Oostenrijk denken. De Dolomieten vormen misschien wel het mooiste gebergte ter wereld en staan op de Werelderfgoedlijst. De kenmerkende steile bergwanden zijn adembenemend en de wandelmogelijkheden uitstekend. We trekken door ravijnen met watervallen en riviertjes, langs helderblauwe meren en steile rotswanden. Neem goede wandelschoenen mee, want die zul je hier echt nodig hebben.

Daarna rijden we richting het zuiden. In de omgeving van het Gardameer zouden we fietsen kunnen huren voor een mooie fietstocht door de fruitboom- en wijngaarden. We bezoeken ook San Marino aan de kust van de Adriatische Zee, het dwerg- en bergstaatje dat al zo’n 17 eeuwen weet te overleven.

En dan de Abruzzen. Dit gebied wordt ook wel het ruige hart van Italië genoemd en is absoluut het bezoeken waard. Bergen, meren, rivieren, bossen en wilde dieren. Een vrij ongerept gebied in Italië, vooral in vergelijking met bijvoorbeeld het drukke Toscane. Ook hier kunnen we mooie bergwandelingen maken en geweldige plekken vinden om ons kamp op te slaan.

We vliegen heen naar Midden-/Noord-Italië en rijden door Frankrijk terug. Uiteraard nemen we tijdens de terugreis ook de tijd om mooie plaatsen en gebieden te bezoeken, een duik te nemen etc.

Twijfels over het boeken van een reis in deze tijden? Niet nodig, lees hier de voorwaarden!

€790,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
21-DOL-228
Vertrek
23-08-2021
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Frankrijk Italië
Reisleider
Vinaya Maaskant
Ik meld me aan!