Kenmerken
Een zonnig en bergachtig begin van de zomer

Een reis naar zonnige, zuidelijke streken; echt een leuke lentereis! We vliegen naar Midden-Spanje en reizen naar het ruige gebergte van Picos de Europa, in het verrassend groene noorden van Spanje. In dit park vind je diepe kloven, pittoreske stadjes, machtige uitzichten en mooie wandelpaden.

In de glooiende, groene heuvels van Baskisch en Noord-Spanje is het dus echt genieten, tijdens een van de schitterende wandeltochten of op onze kampeerplek. We komen in afgelegen dorpjes in het binnenland met witgekalkte huisjes, robuuste kerkjes en oude mannetjes op het dorpsplein in de schaduw van de sinaasappelbomen. Een andere dag rijden we tussen olijfboomgaarden of door rotsachtig gebied.

We steken de Pyreneeën over, het ruige gebergte op de grens van Frankrijk en Spanje. Hier kunnen we o.a. gaan wandelen en raften in één van de kloven die het gebergte doorsnijden. Misschien wel de bekendste kloof in het zuiden van Frankrijk is Gorges du Verdon, waar je echt een keer geweest moet zijn.

Het is deze tijd van het jaar meestal erg lekker weer; voor Nederlandse begrippen echt zomerweer. De natuur is er veel groener en frisser dan in de zomermaanden. Overal velden vol wilde bloemen en boomgaarden vol bloesem. In de bergen zien we hier en daar nog sneeuw. Echt een reis om lekker de natuur in de gaan en te kamperen. We maken er natuurlijk weer een afwisselende reis van, maar zoals gewoonlijk hebben we geen vaststaande planning en staan we open voor wat er op ons pad komt.

We vliegen heen en reizen na afloop over land terug naar Nederland.

De reissom is incl. autohuur (en heenvlucht). De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden en brandstof, tol, afkoop ER.

€725,- €625,- * Bijkomende kosten €200,- * Bij boeking voor 01-03-2023
Reiscode
23-MVS-58
Vertrek
27-04-2023
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Frankrijk Spanje

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!