Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken
Een actief en avontuurlijk reisje om de zomer definitief af te sluiten!

Je hoeft echt niet de halve wereld over te vliegen om een mooie reisbestemming te vinden. De Peloponnesos is daar een mooi voorbeeld van. Het ruige hooggebergte (tot 2400m!), de groene olijfboomgaarden, de rotsige kustlijn met verlaten strandjes (waar je uitstekend kunt wildkamperen), de historische hoogtepunten (met sporen van Romeinen, Grieken, Ottomanen, Franken en Venetianen) en natuurlijk de absolute afwezigheid van massatoerisme maken dit tot een perfecte Avantabestemming.

Na aankomst reizen we gelijk door naar het zuidelijk deel van de Peloponessos. We brengen onder andere een bezoek aan de oude havenstad Nafplio, de magische rotststad Monemvasia en het oude Olympia. Nog ouder is de Franchthi grot, die in dezelfde regio ligt en waar archeologen bijna tien jaar lang onderzoek hebben gedaan naar de sporen uit de prehistorie. Verder huren we daar ter plaatse een bootje om naar Dokos varen. Op dit eilandje leven alleen wat Grieks-orthodoxe monniken en een paar schaapherders, ideaal om hier te wildkamperen.

Verder gaan we natuurlijk hiken in het Taygetos gebergte en beklimmen we de hoogste berg van de Peloponnesos, de 2.407 meter hoge Profítis Ilías.

We eindigen onze reis in Athene, waar we onder meer – uiteraard –  de Areopagus bezoeken. Hier was de hoogste rechtbank van het oude Athene gevestigd en hier ging Paulus in discussie met de Griekse filosofen. Ook het Parthenon, met de schitterende overblijfselen uit een ver verleden, is een bezoekje waard.

Kortom, een actief en intensief reisje in een zonnig deel van Europa maar let op: dit reisje is alleen voor deelnemers met het reizigersbloed in de aderen.

Autohuur is bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor brandstof, tol, afkoop ER; maaltijden en evt. overnachtingskosten.

€1090,- €949,- * Bijkomende kosten €250,- * Bij boeking voor 01-08-2024
Reiscode
24-GRE-224
Vertrek
05-09-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Griekenland
Reisleider
Ies Goedbloed
Ik meld me aan!