Reisleider

Piet Vos

Kenmerken
Het gras is groener in Ierland

Wales is een schitterend en bergachtig deel van het Verenigd Koninkrijk. Het is dunbevolkt en met de lange kustlijn, heuvels en bergketens aantrekkelijk terrein voor natuurliefhebbers. Je kunt hier de meest uitdagende en prachtige wandelingen maken. In het Brecon Beacons National Park bijvoorbeeld, waar water over donkere rotsen sijpelt, loofbomen geheimzinnige grotten overschaduwen en de bergtoppen garant staan voor machtige uitzichten. Ook de wandelroutes langs de kust zijn adembenemend mooi, met ruige klippen, wonderlijke rotsformaties en verlaten stranden.

Aan de overkant ligt Ierland, dat minstens net zo mooi is. Dit land heeft een lange en veelbewogen geschiedenis, waar de Ieren graag over vertellen. Tijdens een bezoek aan een fort, kasteel of museum langs onze route krijgen we ongetwijfeld iets mee van de vele Ierse sagen en legenden. Als de omstandigheden het toelaten, brengen we ook een bezoek aan Dublin. Uiteraard gaan we ook in Ierland de natuur in, om ons kamp op te slaan en mooie wandelingen te maken. Het Wicklow Mountains NP heeft beroemde wandelroutes door een landschap vol afwisseling. De bossen, meren, snelstromende riviertjes, watervallen en ronde bergtoppen zijn zo mooi en onbedorven dat ze vaak gebruikt worden als decor voor filmopnames.

Deze roadtrip is een combinatie van natuur, cultuur en interessante geschiedenis door een fantastisch mooi deel van Europa.
We vertrekken over land vanuit Nederland en vliegen terug vanuit Dublin of Belfast.
Een reis boeken in coronatijd? Lees hier onze voorwaarden.

€825,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
21-IEW-227
Vertrek
23-08-2021
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Ierland Verenigd Koninkrijk
Reisleider
Piet Vos
Ik meld me aan!