Kenmerken
Een droomreis voor de avontuurlijk ingestelde reiziger

Azerbeidzjan is een land van tegenstellingen: futuristische gebouwen en strakke pleinen bepalen het beeld in de hoofdstad Bakoe. Maar zodra je die hippe en moderne stad achter je laat, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Koemest wordt gedroogd om te dienen als brandstof, de plee vind je in een hokje op het erf en op de markt worden pure, onbewerkte en lokale landbouwproducten te koop aangeboden.

Azerbeidzjan klinkt als een uithoek van de wereld en het is inderdaad geen alledaagse vakantiebestemming. Dit land aan de Kaspische Zee is een olieland, met alles wat daarbij hoort. Rijkdom, klatergoud en hier en daar verknoeide landschappen. Ondanks dat is een groot deel van het land gelukkig nog authentiek en onbedorven, zoals we zullen merken als we richting de Kaukasus gaan. Wat ons betreft is dit gebergte een grotere rijkdom dan de zwarte smurrie onder de grond…

Wijngaarden en kastelen, eeuwenoude rotstekeningen en tempels, dichte bossen en onuitblusbaar vuur – Azerbeidzjan staat bol van de bezienswaardigheden. De vriendelijkheid van de bevolking maakt het reizen hier extra aangenaam en de Avantareizigers zullen ongetwijfeld ook tijdens deze reis de gastvrijheid van de Azerbeidzjanen ervaren.

De bijkomende kosten zijn voornamelijk bedoeld voor vervoer tijdens de reis, maaltijden en overnachtingskosten (mocht wildkamperen een keer niet mogelijk zijn).

Voor Azerbeidzjan hebben we een visum nodig dat voor vertrek eenvoudig online is aan te vragen.

€1100,- Bijkomende kosten €300,-
Reiscode
24-AZE-67
Vertrek
23-05-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Azerbeidzjan

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!