Reisleider

Ronnie Slabbekoorn

Kenmerken

We vliegen bij deze reis waarschijnlijk naar Stockholm waar we de Avantabussen van een eerdere reis overnemen. We willen daar nog een dagje reizen langs de Zweedse kust om vervolgens over te varen naar Tallinn. De Estste hoofdstad is een pittoresk middeleeuws vestingstadje dat een bezoek meer dan waar is! We kunnen verder nog evt. overvaren naar het eiland Saaremaa (of een ander Ests eiland), met de vele houten molens die overal op het eiland te vinden zijn.

De Baltische Staten, Estland, Letland en Litouwen. Deze drie landen hebben dankzij hun Sovjetverleden veel overeenkomsten. We vinden hier bossen en meren met volop mogelijkheden om actief te zijn in de buitenlucht. Kloosters, kastelen en kerkjes voor bezoekjes of een fotomoment. Ouderwetse dorpen en boerderijen waar we leuke ontmoetingen hebben. Beschutte veldjes en mooie stranden voor onze kampeerplekjes. Kortom, het zijn ideale landen voor een Avantareis!

Letland is anderhalf keer zo groot als Nederland, maar heeft nog geen 2,5 miljoen inwoners. In zo’n dunbevolkt land is het goed kamperen, bijvoorbeeld op een van de mooie, brede stranden aan de Oostzee.

De zuidelijkste Baltische staat, Litouwen, is het geografische middelpunt van Europa. Ooit was dit een machtig, uitgestrekt rijk dat later in Russische handen viel en deel werd van de Sovjetrepubliek. Nu is het alweer ruim twee decennia zelfstandig. Langzamerhand krijgt men in de gaten dat het een mooie reisbestemming is, met kastelen van baksteen, schitterende kerken en oude stadjes. Ook heeft Litouwen geen gebrek aan natuur, waar de natuurparken Koerse Haf en Trakai het bewijs van vormen.

Na een heerlijke kampeerreis waarbij we lekker veel in de natuur geweest zijn, en kennis hopen gemaakt te hebben met de Russische minderheden die hier leven, vliegen we waarschijnlijk vanuit Warschau weer terug naar Nederland.

€835,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
19-ELL-190
Vertrek
01-08-2019
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Baltische Staten
Reisleider
Ronnie Slabbekoorn

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt