Reisleider

Bartwim Hotting

Kenmerken
IJsland moet je ervaren: de zuivere lucht, de ruigte, de weidsheid en de stilte.

IJsland ligt in de noordelijke Atlantische Oceaan en is het op-een-na-grootste eiland van Europa. Het is ontstaan door ontelbare vulkaanuitbarstingen en heeft dus een vulkanische ondergrond. Het landschap is er weids en open; bomen groeien er nauwelijks en landbouw is er moeilijk. Slechts een schamele 1% van het dunbevolkte land is gecultiveerd, de ideale omstandigheden voor een pure Avantareis!

Het land wordt terecht als Scandinavisch gezien, maar landschappelijk is het uniek en erg indrukwekkend. Sommige mensen denken dat het op Noorwegen lijkt, maar niets is minder waar. IJsland lijkt op zichzelf en is volledig uniek.

Op IJsland kom je ogen, oohs en aahs te kort! Het landschap zit vol verrassingen: bruisende watervallen, borrelende modderpotten, wonderlijke korstmossen, kristalheldere rivieren en meren vol zalm en forel. We komen tijdens deze reis langs grillige kusten, doorkruisen het soms maanlandschapachtige binnenland en bezoeken natuurlijk ook Blue Lagoon, Geysir en de hoofdstad Reykjavik. ƞingvellir is een prachtig nationaal park, met kloven, waterbronnen en watervallen waar IJsland elk jaar een paar cm uit elkaar schuift (breukvlak Amerika en EuraziĆ«). Historisch feitje: in 930 kwam hier de IJslandse volksvertegenwoordiging voor het eerst bijeen. Pas in 1800 verhuisde het parlement naar Reykjavik.

Kamperen op IJsland is trouwens echt genieten: het ene plekje is nog mooier dan het andere. En het kan in sommige gebieden zomaar gebeuren dat we urenlang geen andere mensen tegenkomen. Ben je echt een natuurmens, dan is dit de reis voor jou

We kunnen uiteraard het nodige vertellen over de natuur, maar de foto’s hieronder zeggen al genoeg. Je moet het gewoon ervaren!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer (huurauto’s) en evt. overnachtingen.

€899,- Bijkomende kosten €375,-
Reiscode
19-NIJS-188
Vertrek
31-07-2019
Reisduur
10 dagen
Bestemming
IJsland
Reisleider
Bartwim Hotting

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt