Reisleider

Bartwim Hotting

Kenmerken
Een reis voor natuurliefhebbers

IJsland – een land drie keer zo groot als Nederland met net zoveel inwoners als Utrecht. Wel eens echte stilte gehoord? Hier kan dat nog. IJsland is natuur, natuur en nog eens natuur. En werkelijk schitterende natuur!

IJsland ligt in de noordelijke Atlantische Oceaan en is het op-een-na-grootste eiland van Europa. Het is ontstaan door ontelbare vulkaanuitbarstingen en heeft dus een vulkanische ondergrond. Het landschap is er wijds en open; bomen groeien er nauwelijks en landbouw is er moeilijk. Slechts een schamele 1% van het dunbevolkte land is gecultiveerd, de ideale omstandigheden voor een pure Avantareis!

Het land wordt terecht als Scandinavisch gezien, maar landschappelijk is het uniek en erg indrukwekkend. Sommige mensen denken dat het op Noorwegen lijkt, maar niets is minder waar. IJsland lijkt op zichzelf en is volledig uniek en als je nog geen vogelaar bent kom je misschien wel als vogelaar terug, want als je bijvoorbeeld op zo’n enorme rotspartij hebt gestaan en je zag duizenden alken, Jan van Genten, papegaaiduikers en andere zeevogels af- en aanvliegen met voedsel voor hun jongen die op die steile wanden uitgebroed zijn dan is je liefde voor de vogelwereld mogelijk definitief gewekt.

Op IJsland kom je ogen, oohs en aahs te kort! Het landschap zit vol verrassingen: bruisende watervallen, borrelende modderpotten, wonderlijke korstmossen, kristalheldere rivieren en meren vol zalm en forel. We komen tijdens deze reis langs grillige kusten, doorkruisen het soms maanlandschapachtige binnenland en bezoeken de beroemde ijsschotsenmeren. Je kunt proberen al die schoonheid met je camera vast te leggen en je foto’s worden vast heel mooi. Maar ze zijn nooit zo mooi als in het echt! IJsland moet je ervaren: de zuivere lucht, de ruigte, de weidsheid en de stilte.

Kamperen op IJsland is trouwens echt genieten: het ene plekje is nog mooier dan het andere. En het kan in sommige gebieden zomaar gebeuren dat we urenlang geen andere mensen tegenkomen. Ben je echt een natuurmens, dan is dit de reis voor jou

We kunnen uiteraard het nodige vertellen over de natuur, maar de foto’s hieronder zeggen al genoeg. Je moet het gewoon ervaren!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer (huurauto’s) en evt. overnachtingen.

€899,- Bijkomende kosten €375,-
Reiscode
19-ZIJS-153
Vertrek
22-07-2019
Reisduur
10 dagen
Bestemming
IJsland
Reisleider
Bartwim Hotting

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt