Kenmerken
Rondlopen in Kapernaüm, uitkijken over het Meer van Galilea, pootje baden in de Jordaan... Bekende geschiedenissen gaan meer voor je leven.

November is een geschikte periode om naar Israël te gaan. In Nederland niet de vrolijkste maand, maar in Israël is het heerlijk weer. Daarnaast is een reis naar Israël ook een bezoek aan het gebied waarvan je van jongs af aan hebt horen voorlezen. Het blijft bijzonder om de plaatsen te bezoeken waarvan de namen zo bekend zijn. Rondlopen in Kapernaüm, uitkijken over het Meer van Galilea, pootje baden in de Jordaan… Bekende geschiedenissen gaan daardoor meer voor je leven. Hoogtepunt is natuurlijk het oude centrum van Jeruzalem, met onder meer de Klaagmuur, de Rotskoepel en het labyrint van steegjes daaromheen.

Religie is in Israël overal nadrukkelijk aanwezig. De sabbat begint met gezang uit de synagoges, een paar uur daarvoor worden nog snel de laatste boodschappen gehaald voor de sabbatsmaaltijd. Aan veel deurposten zit een mezoeza, die even werktuiglijk aangeraakt wordt bij het naar binnen gaan. Mannen dragen donkere kleding, vrouwen lange rokken en een soort hoofddoeken. Moslims wonen in aparte wijken of dorpen, die direct te herkennen zijn aan de minaret. Maar we gaan hier niet alleen naartoe om plaatsen uit de Bijbel te bezoeken. We genieten ook gewoon van het oosterse sfeertje, de chaotische bedrijvigheid in de souk en de fijne temperaturen.

Deze reis door Israël wordt een mix van cultuur en natuur: Jeruzalem, de Negev-woestijn en het Meer van Galilea. Maar ook dobberen in de Dode Zee. Deze zoutzee ligt in een berggebied dat zo’n 400 meter onder zeeniveau ligt. Verder willen we naar Tel Dan en Banias (het natuurreservaat met natuurlijke bronnen in het noorden van het land bij de Golan Hoogte). En als het nog binnen de planning past willen we ook nog gaan snorkelen in de Rode Zee bij Eilat want, zoals veel mensen weten, de mooiste onderwaterpracht vind je in de Rode Zee.

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor autohuur, brandstof/tol, maaltijden en overnachtingen.

Een fotoverslag van een eerdere Avantareis (eind november).

€925,- €825,- * Bijkomende kosten €400,- * Bij boeking voor 01-07-2023
Reiscode
23-ISN-283
Vertrek
16-11-2023
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Israël
Ik meld me aan!