Reisleider

Petra Winkel

Kenmerken
In de voetsporen van...

Begin november is eigenlijk altijd een prima periode om naar Israël te gaan. Niet die zinderende hitte, maar over het algemeen heerlijk zomers weer. Daarnaast is een reis naar Israël vooral ook een bezoek aan het gebied waarvan je van jongs af aan hebt horen voorlezen. Het blijft bijzonder om de plaatsen te bezoeken waarvan de namen zo bekend zijn. Rondlopen in Kapernaüm, uitkijken over het Meer van Galilea, pootje baden in de Jordaan… Bekende geschiedenissen gaan daardoor meer voor je leven.

Religie is in Israël overal nadrukkelijk aanwezig. De sabbat begint met gezang uit de synagoges, een paar uur daarvoor worden nog snel de laatste boodschappen gehaald voor de sabbatsmaaltijd. Aan veel deurposten zit een mezoeza, die even werktuiglijk aangeraakt wordt bij het naar binnen gaan. Mannen dragen donkere kleding, vrouwen lange rokken en een soort hoofddoeken. Moslims wonen in aparte wijken of dorpen, die direct te herkennen zijn aan de minaret.

Deze reis door Israël wordt een mix van cultuur en natuur: Jeruzalem, de Negev-woestijn en het Meer van Galilea. Maar ook dobberen in de Dode Zee. Deze zoutzee ligt in een berggebied dat zo’n 400 meter onder zeeniveau ligt. Verder willen we naar Tel Dan en Banias (het natuurreservaat met natuurlijke bronnen in het noorden van het land bij de Golan Hoogte). En als het nog binnen de planning past willen we ook nog gaan snorkelen in de Rode Zee bij Eilat want, zoals veel mensen weten, de mooiste onderwaterpracht vind je in de Rode Zee.

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor autohuur, brandstof/tol, maaltijden en overnachtingen.

Twijfel je over het boeken van een reis in deze tijden? Niet nodig, lees hier de voorwaarden!

Een fotoverslag van een eerdere Avantareis (eind november).

€849,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
21-ISR-278
Vertrek
28-10-2021
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Israël
Reisleider
Petra Winkel
Ik meld me aan!