Reisleider

Jan Troost

Kenmerken
In de voetsporen van...

Israël is voor christenen meer dan een zonnig vakantieland. Het is niet overdreven om te stellen dat het het middelpunt van het wereldgebeuren vormt. Je gaat bij een reis naar Israël dan ook een bezoek brengen aan een gebied waarvan je van jongs af aan hebt horen voorlezen. Het blijft bijzonder om de plaatsen te bezoeken waarvan de namen zo bekend zijn. Rondlopen in Kapernaüm en Jeruzalem, uitkijken over het Meer van Galilea, pootje baden in de Jordaan… Bekende geschiedenissen gaan zo meer voor je leven.

Religie is in Israël overal nadrukkelijk aanwezig. De sabbat begint met gezang uit de synagoges, een paar uur daarvoor worden nog snel de laatste boodschappen gehaald voor de sabbatsmaaltijd. Aan veel deurposten zit een mezoeza, die even werktuiglijk aangeraakt wordt bij het naar binnen gaan. Mannen dragen donkere kleding, vrouwen lange rokken en een soort hoofddoeken. Moslims wonen in aparte wijken of dorpen, die direct te herkennen zijn aan de minaret.

Deze reis door Israël wordt een mix van cultuur en natuur: Jeruzalem, de Negev-woestijn en het Meer van Galilea. Maar ook dobberen in de Dode Zee. Deze zoutzee ligt in een berggebied dat zo’n 400 meter onder zeeniveau ligt. Verder willen we naar Tel Dan en Banias (het natuurreservaat met natuurlijke bronnen in het noorden van het land bij de Golan Hoogte). En als het binnen de planning past willen we de burcht Masada beklimmen, met een schitterend uitzicht als beloning.

Belangrijke informatie
De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor autohuur, brandstof/tol, maaltijden en overnachtingen.

Op dit moment (begin december 2021) is Israël gesloten voor buitenlandse reizigers vanwege de nieuwe virusvariant. Daarvóór waren reizigers welkom, mits hun laatste vaccinatie maximaal zes maanden oud is. We gaan er nu even vanuit dat het land binnenkort met dezelfde voorwaarde weer opengaat. Mocht deze reis vanwege Covid-19 onverhoopt niet kunnen doorgaan, dan krijg je gegarandeerd je betaalde reisgelden van ons retour. Als je je wilt verzekeren tegen het risico dat je de reis moet annuleren omdat je zelf Covid-19 krijgt, dan adviseren we je om (bij de Europeesche) een annuleringsverzekering af te sluiten.
Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€890,- €790,- * Bijkomende kosten €350,- * Bij boeking voor 01-02-2022
Reiscode
22-ISM-51
Vertrek
27-04-2022
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Israël
Reisleider
Jan Troost
Ik meld me aan!