Kenmerken
In de voetsporen van...

Israël is voor christenen meer dan een zonnig vakantieland. Het is niet overdreven om te stellen dat het het middelpunt van het wereldgebeuren vormt. Je gaat bij een reis naar Israël dan ook een bezoek brengen aan een gebied waarvan je van jongs af aan hebt horen voorlezen. Het blijft bijzonder om de plaatsen te bezoeken waarvan de namen zo bekend zijn. Rondlopen in Kapernaüm, uitkijken over het Meer van Galilea, pootje baden in de Jordaan… Bekende geschiedenissen gaan daardoor meer voor je leven.

Religie is in Israël overal nadrukkelijk aanwezig. De sabbat begint met gezang uit de synagoges, een paar uur daarvoor worden nog snel de laatste boodschappen gehaald voor de sabbatsmaaltijd. Aan veel deurposten zit een mezoeza, die even werktuiglijk aangeraakt wordt bij het naar binnen gaan. Mannen dragen donkere kleding, vrouwen lange rokken en een soort hoofddoeken. Moslims wonen in aparte wijken of dorpen, die direct te herkennen zijn aan de minaret.

Deze reis door Israël wordt een mix van cultuur en natuur: Jeruzalem, de Negev-woestijn en het Meer van Galilea. Maar ook dobberen in de Dode Zee. Deze zoutzee ligt in een berggebied dat zo’n 400 meter onder zeeniveau ligt. Verder willen we naar Tel Dan en Banias (het natuurreservaat met natuurlijke bronnen in het noorden van het land bij de Golan Hoogte). En als het nog binnen de planning past willen we ons ook tussendoor nog belonen met een prachtig uitzicht door de burcht Masada te beklimmen.

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor autohuur, brandstof/tol, maaltijden en overnachtingen.

Mocht deze reis vanwege Covid-19 onverhoopt niet kunnen doorgaan, dan krijg je gegarandeerd je betaalde reisgelden van ons retour. Mocht je je willen verzekeren tegen het risico dat je de reis moet annuleren omdat je zelf Covid-19 krijgt; dan adviseren we je om (bij de Europeesche) een annuleringsverzekering af te sluiten.

Een fotoverslag van een eerdere Avantareis.

€875,- €749,- * Bijkomende kosten €350,- * Bij boeking voor 01-03-2021
Reiscode
21-ISM-50
Vertrek
28-04-2021
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Israël
Ik meld me aan!