Kenmerken
Ga je voor puur avontuur, ongerepte wildernis en onvergetelijke kampeerverhalen? Ga dan mee naar dit prachtige land!

Kirgizië was lange tijd één van de meest onbekende landen van Azië, een vergeten uithoek van de Sovjet Unie. Tot op de dag van vandaag weten nog steeds niet veel mensen dit land te vinden. Tijdens deze 10-daagse reis maken we kennis met dit schitterende land.

De ongerepte natuur en gastvrijheid van de bevolking maken Kirgizië tot een prachtige bestemming. Er zijn bijna geen autowegen, weinig bebouwing, het is enkel jij en de elementen der natuur. We reizen door het Tien Shan gebergte waar pieken boven 7000 meter eerder regel dan uitzondering zijn. Tussen deze pieken vinden we gletsjers, adembenemende kloven, bergmeren en eindeloze vlaktes bevolkt door grote kuddes paarden.

Naast haar natuurlijke pracht heeft Kirgizië op cultureel vlak ook veel te bieden. Zo drinken we thee in een plaatselijke yurt en ontmoeten nomaden die beter kunnen paardrijden dan lopen. Daarnaast gaan we op zoek naar de erfenis van het ooit zo glorieuze Sovjet-tijdperk. Tijdens deze reis gaat de Ruslandliefhebber dan ook zeker aan zijn trekken komen.

Als het even kan verkennen we het land met Russische UAZ Hunters, een 4×4 terreinwagen speciaal ontworpen voor het ruige landschap. Eenmaal onderweg gaan we vooral onze neus achterna. Waar we ook komen, we zullen nooit uitgekeken raken.

Voor Kirgizië geldt sinds enkele jaren geen visumplicht meer.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€1099,- Bijkomende kosten €250,-
Reiscode
23-KIR-47
Vertrek
20-04-2023
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Kirgizië
Reisleider
Albert van Engelenhoven

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt