Reisleider

Alice van den Bosse

Kenmerken
Een onbedorven land aan de Arabische Zee

Oman: een vredig land op het oostelijke deel van het Arabisch schiereiland. Maar ook een land van grote tegenstellingen, zoals we die vaker in deze regio tegenkomen. Enerzijds modern (bijv. de hoofdstad Muscat), anderzijds vaak ook bijna middeleeuws aandoend (bijv. in een van de vele oases van het land). De bevolking van het – dun bevolkte – sultanaat staat bekend als erg vriendelijk en gastvrij. Avanta heeft al vaak ondervonden dat dat terecht is.

We reizen langs oases, citrus- en palmplantages, spookstadjes en landelijke dorpjes. We willen gaan snorkelen in de prachtige koraalriffen van Oman en een van de oude forten bezoeken. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de souq, waar de exotische, geurige kruiden en specerijen in grote zakken langs de straatjes staan. Verder reizen we door de woestijn – dat is geen kale, saaie vlakte maar een boeiend landschap doorsneden met bergruggen. Hier wonen fascinerende mensen en verrassend veel wilde dieren.

November is een koelere periode voor Oman, maar toch kun je tijdens deze rekenen op zomerse temperaturen van rond de 25 graden, dus we kunnen het niet laten ook een duik te nemen in de Arabische Zee (een uithoek van de Indische Oceaan).

De bijkomende kosten zijn vnl. bedoeld voor vervoer/autohuur, maaltijden en overnachtingen.

Voor Oman is een visum nodig dat we eenvoudig bij aankomst op de grens / op het vliegveld kunnen regelen.

Om deze reis te kunnen maken, dien je volledig gevaccineerd te zijn tegen Covid-19. Let op: buiten de EU wordt een doorgemaakte infectie niet als één van de prikken meegeteld!
Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€1090,- Bijkomende kosten €350,-
Reiscode
22-OMN-285
Vertrek
03-11-2022
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Oman
Reisleider
Alice van den Bosse

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt