Reisleider

Esther

Kenmerken
Wandel de West Highland Way en bezoek Edinburgh tijdens deze actieve reis naar Schotland.

Schotland is ruig, woest, wild. Het ongetemde landschap met donkergroene bossen, uitgestrekte heide en rotsachtige kusten is het decor van deze Avantareis. De wind, die ongehinderd over de oceaan komt aangestormd, kan hier flink tekeer gaan. Regen en mist zijn geen onbekende verschijnselen. Maar wat voor weer het ook is, Schotland is hartveroverend mooi. Iedereen die houdt van de natuur, van een actieve reis, van kamperen in de no-nonsens Avantastijl, zal enorm gaan genieten.

Als je nog nooit in Schotland geweest bent, zal de schoonheid van het landschap je verrassen. De groene heuvels met overal riviertjes, meren en watervallen hebben grote aantrekkingskracht op wandelaars, natuurliefhebbers en kampeerders. De uitgestrekte heidevelden met schapenpaadjes, oude muurtjes en afbrokkelende ruïnes waren ooit het toneel van verhitte gevechten tussen rivaliserende clans. Om de een of andere reden hangt dat sfeertje van mythes en legenden nog in de lucht.

Word jij ook enthousiast bij het zien van prachtige beelden van de Schotse Highlands? Met haar weidse uitzichten, hoge pieken, ruige natuur en natuurlijk de typische runderen die we hier zien rondlopen. Deze reis is jouw kans om de meest fameuze trektocht van Schotland te lopen: de West Higland Way.

De tocht voert je door een steeds indrukwekkender wordend landschap in noordelijke richting, dwars door de highlands. De trektocht is technisch niet ingewikkeld, maar er wordt vooral het nodige van je uithoudingsvermogen gevraagd. Houd er rekening mee dat we per dag ongeveer 25 tot 30 kilometer te voet zullen afleggen. Dat is niet mis! De totale afstand van de tocht is ongeveer 155 kilometer. Al onze spullen dragen we zelf in onze backpacks.

We vliegen op Edinburgh; een prachtige stad die we aan het eind van onze reis hopen te bezoeken. Vanuit Edinburgh treinen we naar Milngavie, waar de West Highland Way begint. De tocht eindigt in Fort William, een klein backpackersplaatsje dat wordt gezien als dé outdoorhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Vandaaruit willen we nog de nodige activiteiten ondernemen, zoals het beklimmen van de hoogste berg van Schotland, mountainbiken, of met een stoomtrein naar Callaig, om daar een cruise te doen op zoek naar walvissen en dolfijnen. Hierna gaan we weer met het OV terug naar Edinburgh, om de Schotse hoofdstad nog een paar dagen te bekijken.

Ben jij niet bang voor een beetje regen of Schotse Hooglanders? En niet vies van een fysieke uitdaging? Schrijf je dan snel in!

We vliegen retour. De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor vervoer in Schotland, (gevriesdroogde) maaltijden, overnachtingen en evt. entrees.

€800,- €675,- * Bijkomende kosten €400,- * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-WHW-99
Vertrek
03-06-2020
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Schotland
Reisleider
Esther
Ik meld me aan!