Kenmerken
Italiaanse tegenstellingen: het chaotische van Napels en de rust van Sicilië in één reis.

Sicilië is een prachtig Italiaans eiland in de Middellandse Zee, ter hoogte van de noordkust van Afrika. Het is er qua klimaat vergelijkbaar met Zuid-Spanje en dat staat in deze periode garant voor zomerse temperaturen. Dit wordt een echte wildkampeerreis, waarbij we gaan kamperen in olijf- of fruitboomgaarden of op een verlaten veldje ergens in de Siciliaanse heuvels. Een bakje koffie drinken op het dorpsplein waar ook de oude mannen hun tijd doorbrengen. Wandeltochten maken door de bergen en natuurlijk ook de beroemdste berg van het eiland beklimmen: de Etna, de grootste levende vulkaan van Europa.

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en er is genoeg te doen. Aan de voet van de Etna vind je bijvoorbeeld de Gole dell’Alcantara Gorge, een kloof die de Alcantara rivier heeft uitgesleten in het lavagesteente. De ideale plek voor river trekking, waar je met een waadpak aan de loop van de rivier volgt, over rotsblokken, langs stroomversnellingen, door het frisse water. In het natuurreservaat Cavagrande vind je een vergelijkbare kloof, die eindigt in een aantal kristalheldere meertjes, de Laghetti di Avola.

We vliegen -waarschijnlijk- heen en terug op Napels. Dat is een interessante en levendige stad, die meer waard is dan alleen een functie als begin- en eindpunt van de reis. De stad staat natuurlijk bekend om haar pizza en overheerlijke koffie. Gelegen aan de prachtige, blauwe Golf van Napels biedt de stad tal van uitzichten (op de Vesuvius) en ze is voorzien van de grootste historische binnenstad van Europa, volgens de UNESCO. Een korte wandeling laat je direct kennis maken met een aantal Napolitaanse kenmerken: luidruchtig, chaotisch, gepassioneerd en op een unieke manier ontzettend vriendelijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat er allemaal te zien is in de omgeving (o.a. Pompeii).

We vullen onze dagen in zoals we dat bij Avanta gewend zijn. Niet met een strakke planning en we zijn veel in de natuur. Aan het einde van de dag zoeken we een leuke plek voor ons kamp, slaan we onze tentjes op en maken we een maaltijd klaar in onze geïmproviseerde keuken.

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof en afkoop E.R.). De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, evt. overige vervoerskosten (tol) en evt. campingovernachtingen.

O.l.v. Gerben Goedbloed

€950,- Bijkomende kosten €300,-
Reiscode
23-NSI-279
Vertrek
08-11-2023
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Italië

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!