Reisleider

Rick de Landmeter

Kenmerken
Jemenitische parel in de Arabische Zee

Plaatsen waar Avanta nog nooit is geweest – er zijn er nog een paar. Eén daarvan is Socotra, een eiland dat bij Jemen hoort en niet veel groter is dan de provincie Zuid-Holland. Door de geïsoleerde ligging is het niet alleen ontzettend lastig te bereiken voor reizigers, maar het zorgt er ook voor dat het eiland een unieke flora en fauna heeft. Ruim een derde van de op Socotra gevonden soorten komen zelfs nergens anders ter wereld voor. Niet voor niets wordt Socotra ook wel het Galapagos van de Indische Oceaan genoemd.

In tegenstelling tot het vasteland van Jemen heerst hier al eeuwenlang vrede. De Socotri leven voornamelijk van kleinschalige veeteelt, visserij en dadelpalmen. De meeste huizen hebben nog geen elektriciteit en stromend water en de infrastructuur is beperkt. Daardoor is niet alleen een unieke biodiversiteit maar ook de authenticiteit van de eilandbewoners bewaard gebleven. Hoog tijd dat Avanta deze bestemming gaat bezoeken!

We kunnen op dit moment geen volledige garantie geven dat deze reis kan doorgaan, want vliegen op dit eiland is uiterst onzeker en we zijn afhankelijk van lokale reisagenten. Maar we willen graag een groep avanturiers samenstellen die gegarandeerd voor deze reis wil gaan, voordat we aan de slag kunnen met de planning. Heb jij interesse in deze bijzondere reis? Meld je dan aan vóór 1 april 2023. Na die datum gaan we aan de slag met de reisplannen en houden we jullie via e-mail of Whatsapp op de hoogte van de voortgang. We streven ernaar de reis begin oktober 2023 (tussen 2 en 14 oktober) uit te voeren.

Wacht trouwens niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt!

We vragen je pas een aanbetaling over te maken zodra definitief duidelijk is dat de reis kan doorgaan. Meld je aub alleen aan als je ook daadwerkelijk mee wilt.

Bijkomende kosten
We vliegen waarschijnlijk naar de V.A. Emiraten*, vanwaar we naar Socotra vliegen. Bij de reissom is retourvlucht naar de Emiraten inbegrepen.

Het bedrag aan bijkomende kosten schatten we in op € 2.150 à € 2.300 euro p.p.
Dit bedrag is voor € 2.000 à € 2.150 bedoeld voor de georganiseerde reis van ongeveer een week op Socotra (incl. vervoer, maaltijden, tentovernachtingen), alsmede de retourvlucht vanuit de Emiraten naar Socotra, en voor het visum voor Socotra.

Daarnaast zijn we ongeveer drie dagen in de Emiraten. Voor vervoer-, verblijfs- en maaltijdkosten in de Emiraten schatten we de kosten in op ongeveer € 150 p.p.

* Er is een kleine kans dat we via Egypte reizen. Waar hierboven ‘Emiraten’ staat moet in dat geval ‘Egypte’ worden gelezen.

€1550,- €1399,- * Bijkomende kosten €2150,- * Bij boeking voor 01-04-2023
Reiscode
23-SOC-260
Vertrek
03-10-2023
Reisduur
11 dagen
Reisleider
Rick de Landmeter
Ik meld me aan!