Reisleider

Jacoliene de Bakker

Kenmerken
El Hierro, La Gomera, La Palma en Tenerife

De Canarische eilanden lijken misschien niet bij Avanta te passen. Want dat zijn toch van die toeristenoorden? Die heb je er zeker, vooral op Tenerife en La Palma. Maar het is heel goed mogelijk om die oorden te vermijden en een schitterende reis à la Avanta te hebben.

De Teide is de hoogste berg van Spanje. Als je aan komt vliegen bij helder weer, zie je de top van deze vulkaan al liggen. Hij bepaalt het aanzien van Tenerife en is bijna overal op het eiland zichtbaar. Op de flanken van de Teide kun je schitterende wandeltochten maken en dichtbij de top heb je fenomenale uitzichten. Het landschap is daar kaal en rotsig, echt een maanlandschap, maar toch bijzonder mooi.

We varen over naar La Gomera. Hier komen veel minder toeristen en dat zie je. De dorpjes zien er authentieker uit, met okergele en steenrode huizen, palmbomen en smalle straatjes. Je kunt hier prachtige wandelingen maken door weelderig begroeide valleien en mysterieuze bossen waar het altijd mistig is. Kijk op de boot uit naar dolfijnen en grienden, een kleine walvissoort die hier veel voorkomt.

Ook naar La Palma en El Hierro pakken we een veerboot. Het is leuk om te zien hoe ieder eiland weer een ander landschap en een andere begroeiing heeft. Ze hebben ook overeenkomsten: afgelegen strandjes, sfeervolle havenstadjes en volop mogelijkheden om mooie wandel- of fietstochten te maken. Een autorit is ook geen straf – afwisseling genoeg en sommige routes zijn adembenemend, zoals de beroemde weg naar Masca.

Al die toeristen hebben dus groot gelijk dat ze voor de Canarische eilanden kiezen. Alleen een beetje vreemd dat ze al dat moois meestal links laten liggen!

Autohuur is (excl. brandstof en afkoop ER) inbegrepen. De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, evt. (camping)overnachtingskosten, de ferry (plus ferrykosten huurauto) en evt. andere vervoerskosten.

€849,- Bijkomende kosten €350,-
Reiscode
19-TEID-45
Vertrek
03-04-2019
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Spanje
Reisleider
Jacoliene de Bakker

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!