Reisleider

Hanna Kaars

Kenmerken
Rondlopen in Kapernaüm, uitkijken over het Meer van Galilea, pootje baden in de Jordaan...

Israël is voor christenen meer dan een zonnige vakantiebestemming. Je kunt stellen dat dit land het middelpunt van het wereldgebeuren vormt. Bij een reis naar Israël ga je naar een gebied waarvan je van jongs af aan hebt horen voorlezen. Het blijft bijzonder om plaatsen te bezoeken waarvan de namen zo bekend zijn, en te weten wat zich daar allemaal heeft afgespeeld.

Religie is in Israël overal nadrukkelijk aanwezig. De sabbat begint met gezang uit de synagoges, een paar uur daarvoor worden nog snel de laatste boodschappen gehaald voor de sabbatsmaaltijd. Aan veel deurposten zit een mezoeza, die even werktuiglijk aangeraakt wordt bij het naar binnen gaan. Mannen dragen donkere kleding, vrouwen lange rokken en een soort hoofddoeken. Moslims wonen in aparte wijken of dorpen, die direct te herkennen zijn aan de minaret. Maar we gaan hier niet alleen naartoe om plaatsen uit de Bijbel te bezoeken. We genieten ook gewoon van het oosterse sfeertje, de chaotische bedrijvigheid in de souk en de zomerse temperaturen.

Deze reis door Israël wordt een mix van cultuur en natuur: Jeruzalem, de Negev-woestijn en het Meer van Galilea. Natuurlijk moeten we ook even dobberen in de Dode Zee. Deze zoutzee ligt in een berggebied dat zo’n 400 meter onder zeeniveau ligt. Verder willen we naar Tel Dan en Banias (het natuurreservaat met natuurlijke bronnen in het noorden van het land bij de Golan Hoogte). En als het nog binnen de planning past, gaan we ook nog snorkelen in de Rode Zee bij Eilat want, zoals veel mensen weten, de mooiste onderwaterpracht vind je in de Rode Zee.

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor autohuur, brandstof/tol, maaltijden en overnachtingen.

Een fotoverslag van een eerdere Avantareis (eind november).

€1125,- Bijkomende kosten €475,-
Reiscode
23-HL-190
Vertrek
14-08-2023
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Israël
Reisleider
Hanna Kaars

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt