Kenmerken
The Holy Land - van Dan tot Berséba toe

Israël in de zomer betekent natuurlijk zomerse temperaturen! Maar daarnaast is het ook een bezoek aan het gebied waarvan je van jongs af aan hebt horen voorlezen. Het blijft bijzonder om in Israël de plaatsen te bezoeken waarvan de namen zo bekend zijn. Rondlopen in Kapernaüm, uitkijken over het Meer van Galilea, pootje baden in de Jordaan… Bekende geschiedenissen gaan daardoor meer voor je leven.

Religie is in Israël overal nadrukkelijk aanwezig. De sabbat begint met gezang uit de synagoges, een paar uur daarvoor worden nog snel de laatste boodschappen gehaald voor de sabbatsmaaltijd. Aan veel deurposten zit een mezoeza, die even werktuiglijk aangeraakt wordt bij het naar binnen gaan. Mannen dragen donkere kleding, vrouwen lange rokken en een soort hoofddoeken. Moslims wonen in aparte wijken of dorpen, die direct te herkennen zijn aan de minaret.

Deze reis door Israël wordt een mix van cultuur en natuur: Jeruzalem, de Negev-woestijn en het Meer van Galilea. Maar ook dobberen in de Dode Zee. Deze zoutzee ligt in een berggebied dat zo’n 400 meter onder zeeniveau ligt. We gaan ook naar Tel Dan en Banias, het natuurreservaat met natuurlijke bronnen in het noorden van het land bij de Golan hoogte. Verder snorkelen we in de Rode Zee bij Eilat want, zoals veel mensen weten, de mooiste onderwaterpracht vind je in de Rode Zee.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor autohuurkosten, brandstof/tol, maaltijden, evt. overnachtingskosten en excursies.

€935,- €799,- * Bijkomende kosten €450,- * Bij boeking voor 01-03-2021
Reiscode
21-HLG-224
Vertrek
18-08-2021
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Israël
Ik meld me aan!