Reisleider

Leonard Lugtenburg

Kenmerken
The Holy Land - van Dan tot Berséba toe

Israël in de zomer betekent natuurlijk zomerse temperaturen! Maar daarnaast is het ook een bezoek aan het gebied waarvan je van jongs af aan hebt horen voorlezen. Het blijft bijzonder om in Israël de plaatsen te bezoeken waarvan de namen zo bekend zijn. Bekende geschiedenissen gaan daardoor meer voor je leven. Temeer omdat wij het land veel intensiever ervaren door onze manier van reizen.

Religie is in Israël overal nadrukkelijk aanwezig. De sabbat begint met gezang uit de synagoges, een paar uur daarvoor worden nog snel de laatste boodschappen gehaald voor de sabbatsmaaltijd. Aan veel deurposten zit een mezoeza, die even werktuiglijk aangeraakt wordt bij het naar binnen gaan. Mannen dragen donkere kleding, vrouwen lange rokken en een soort hoofddoeken. Arabieren wonen in meestal in gescheiden wijken of dorpen, direct te herkennen zijn aan de minaret. In Jeruzalem komen de belangrijkste religies samen met als hoogtepunt in de avonduren een exotische kakofonie van kerkklokken en de oproep tot gebed vanaf de minaretten.

We beginnen de reis op de Golan, een omstreden gebied en al snel wordt duidelijk waarom. Het gebied is echt een hoogvlakte (het is er dan ook gemiddeld 10 graden koeler), grenst direct aan Syrië en op de achtergrond markeert de berg Hermon (2814m!) het drielandenpunt Syrië, Israël en Libanon. We brengen een bezoek aan de Druzen in het noorden, gaan hiken door enkele minder bekende (en misschien daardoor wel indrukwekkendere) natuurparken zoals Gamla en de Hexagon pools en we slapen natuurlijk op de mooiste wildkampeerplekken. De reisleider weet altijd wel een plekje te vinden om te zwemmen maar hoogtepunt is natuurlijk zwemmen in het meer van Tiberias bij nacht, met de lichtjes van deze stad op de achtergrond. Na een vroege ochtendhike naar Mount Arbel, vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op het meer met de Golan op de achtergrond, gaan we naar het zuiden.

We rijden via de Jordaanvallei naar de rode zee. Onderweg komen we langs Palestijnse dorpjes, brengen we natuurlijk een bezoek aan het indrukwekkende Massada en de Dode Zee mag uiteraard ook niet ontbreken. In het zuiden komen we bij een ander hoogtepunt van deze reis; snorkelen in de Rode Zee. Vlakbij de grens met Egypte is een mooie plek waar je het koraal al vanaf de kant ziet glinsteren in de zee. Slapen doen we in de woestijn in het uiterste zuiden van Israël, omdat we nu eenmaal niet van campings houden. Via de Negev woestijn rijden we terug en we sluiten onze reis af in Jeruzalem, een stad waar we veel over kunnen schrijven maar die je eigenlijk gewoon moet ervaren.

Deze reis is een intensieve mix tussen religie, natuur en cultuur. Elf dagen is eigenlijk veel te kort om alles te bezoeken maar we zijn ervan overtuigd dat je alleen met onze manier van reizen echt een goede indruk krijgt van de diversiteit en schoonheid van het land.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor autohuurkosten, brandstof/tol, maaltijden, evt. overnachtingskosten en excursies.
Twijfels over het boeken van een reis in deze tijd? Niet nodig, lees hier de voorwaarden!

€935,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
21-HLG-224
Vertrek
18-08-2021
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Israël
Reisleider
Leonard Lugtenburg

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!