Reisleider

André de Jongh

Kenmerken
Montenegro, Servië, Kosovo en Macedonië

Vier bergachtige landjes op de Balkan, met een veelbewogen oude, maar ook recente geschiedenis. Montenegro was lange tijd onderdeel van Joegoslavië. Het is een schitterend landje met niet alleen een mooie kust, maar ook prachtig achterland waar niet veel toeristen komen.

Ook Kosovo (dat voor meer dan 90% uit etnische Albanezen bestaat) hoorde bij Joegoslavië, maar werd later onderdeel van Servië waarvan het, na een bloedige oorlog en ingrijpen van de VS, uiteindelijk los kwam. Kortom, er heeft zich in deze landen de afgelopen dertig jaar heel wat afgespeeld!

In Servië vind je gebergtes en veel ongerepte natuur: oude bossen, waterbronnen, riviertjes, meren en beken. Maar ook verschillende canyons en grotten. Het is erg leuk om het platteland van Servië te bezoeken en contact te leggen met de Serviërs. We komen waarschijnlijk ook in de Servische hoofdstad Belgrado, de stad die in de loop van de eeuwen vaak verwoest is (alleen in de 20e eeuw al 5x gebombardeerd) maar steeds weer werd herbouwd.

Het is eigenlijk best merkwaardig dat Macedonië geen razend populair vakantieland is, zoals Frankrijk of Spanje. Het heeft namelijk superveel te bieden wat natuur, geschiedenis en cultuur betreft. Nationale parken, het meer van Ohrid dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, het gastvrije karakter van de bevolking, archeologische opgravingen uit vele eeuwen en culturen – noem maar op.

Vind je die geschiedenis allemaal niet zo boeiend, dan kun je genieten van de spectaculaire berglandschappen, van zwemmen in de blauwe Adriatische Zee, contact met de gastvrije bevolking en wandelen door bossen en slaperige dorpjes die erbij liggen alsof er in de afgelopen 100 jaar niets is veranderd. Deze landen zijn landschappelijk gezien echt pareltjes. Ontdek het zelf!

Dit is een retour-vliegreis.

€880,- €755,- * Dit is een all-in prijs * Geldig tot 01-02-2019
Reiscode
19-MINI-187
Vertrek
30-07-2019
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Kosovo Macedonië Montenegro Servië
Reisleider
André de Jongh
Ik meld me aan!