Reisleider

Jaco Hofland

Kenmerken
Winter in het Midden-Oosten

Aan de Golf van Oman en de Arabische Zee ligt een mooi en vredig koninkrijk: Oman. Het is een land van grote tegenstellingen, zoals we die vaker in deze regio tegenkomen. Enerzijds modern (bijv. de hoofdstad Muscat), anderzijds vaak ook bijna middeleeuws aandoend (bijv. in een van de vele oases van het land). De bevolking van het – dun bevolkte – sultanaat staat bekend als erg vriendelijk en gastvrij. Avanta heeft al vaak ondervonden dat dat zeker terecht is!

We reizen langs oases, citrus- en palmplantages, spookstadjes en landelijke dorpjes. We willen gaan snorkelen in de prachtige koraalriffen van Oman en een van de oude forten bezoeken. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de souq, waar de exotische, geurige kruiden en specerijen in grote zakken langs de straatjes staan. Verder reizen we door de woestijn – dat is geen kale, saaie vlakte maar een boeiend landschap doorsneden met bergruggen. Hier wonen fascinerende mensen en verrassend veel wilde dieren. En we gaan ook zeker een keer ‘s avonds een van de stranden op om te zien hoe schildpadden opduiken uit de zee om eieren te leggen in het zand. Supermooi om mee te maken!

Tijdens deze reis varen we over naar Masirah eiland, dat 15 kilometer voor de oostkust ligt. Kijk goed om je heen tijdens de overtocht, want misschien zie je exemplaren van de zeer zeldzame Arabische Zee-bultruggen, een soort die alleen hier voorkomt. Het eiland is heuvelachtig, met woestijn in het binnenland en vissersdorpjes aan de ruige kust. Nog niet veel toeristen weten dit eiland te vinden, en de stranden aan het kristalblauwe water zijn grotendeels leeg.

Dit is de beste periode voor een reis door Oman, omdat in deze tijd de temperaturen meestal niet boven de 30 graden Celsius uitkomen.

De bijkomende kosten zijn vnl. bedoeld voor vervoer/autohuur, maaltijden en overnachtingen.

Voor Oman is een e-visum nodig dat vooraf vrij eenvoudig aangevraagd kan worden.

Om deze reis te kunnen maken, dien je volledig gevaccineerd te zijn tegen Covid-19. Let op: buiten de EU wordt een doorgemaakte infectie niet als één van de prikken meegeteld!

€1390,- Bijkomende kosten €350,-
Reiscode
21-OMK-316
Vertrek
28-12-2021
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Oman
Reisleider
Jaco Hofland

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt