Reisleider

Maarten Neeleman

Kenmerken
Italiaanse tegenstellingen: het chaotische van Napels en de rust van Sicilië in één reis.

Sicilië is een prachtig Italiaans eiland in de Middellandse Zee dat ter hoogte ligt van de noordkust van Afrika. Ook in de winter kun je er prima rondreizen. Het is er qua klimaat vergelijkbaar met Zuid-Spanje waar genoeg mensen overwinteren die niet zo dol zijn op de Hollandse winter. Een echte wildkampeerreis, waarbij we gaan kamperen in olijf- of fruitboomgaarden. Een bakje koffie drinken op het dorpsplein waar ook de oude mannen hun tijd doorbrengen. Toeren en wandelen door de bergen en wellicht dat we nog een stuk van de deels besneeuwde Etna beklimmen, de grootste levende vulkaan van Europa.

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en er is genoeg te doen. Aan de voet van de Etna vind je bijvoorbeeld de Gole dell’Alcantara Gorge, een kloof die de Alcantara rivier heeft uitgesleten in het lavagesteente. De ideale plek voor river trekking, waar je met een waadpak aan de loop van de rivier volgt, over rotsblokken, langs stroomversnellingen, door het koude water. In het natuurreservaat Cavagrande vind je een vergelijkbare kloof, die eindigt in een aantal kristalheldere meertjes, de Laghetti di Avola. Voor een nieuwjaarsduik hoef je net wat minder een bikkel te zijn dan degenen die thuis op nieuwjaarsdag de Noordzee in rennen.

We vliegen -waarschijnlijk- heen en terug op Napels. Dat is een interessante en levendige stad, die meer waard is dan alleen een functie als begin- en eindpunt van de reis. De stad staat natuurlijk bekend om haar pizza. Maar ook koffie, andere delicatessen en de muziek zijn niet los te zien van deze bijzondere stad. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat er allemaal te zien is. Gelegen aan de prachtige, blauwe Golf van Napels biedt de stad tal van uitzichten en ze is voorzien van de grootste historische binnenstad van Europa, volgens de UNESCO. Een korte wandeling laat je direct kennis maken met een aantal Napolitaanse kenmerken: luidruchtig, chaotisch, gepassioneerd en op een unieke manier ontzettend vriendelijk.

We vullen onze dagen in zoals we dat bij Avanta gewend zijn. Niet met een strakke planning en we zijn veel in de natuur. Aan het einde van de dag zoeken we een plek voor ons kamp, slaan we onze tentjes op en maken we een maaltijd klaar in onze geïmproviseerde keuken.

De reissom is incl. autohuur (excl. overige vervoerskosten als brandstof, tol, afkoop ER en evt. drop off fee). De bijkomende kosten zijn verder bedoeld voor maaltijden en evt. overnachtingskosten.

Twijfel je over het boeken van een reis in deze tijden? Niet nodig, lees hier de voorwaarden!

€990,- €849,- * Bijkomende kosten €300,- * Bij boeking voor 01-11-2021
Reiscode
21-SIN-320
Vertrek
28-12-2021
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Italië
Reisleider
Maarten Neeleman
Ik meld me aan!