Reisleider

Arne Slingerland

Kenmerken
Scandinavië is een must voor iedereen die ervan houdt om in de vrije natuur te zijn. De zuivere lucht, het blauwe water, het groene landschap met de rode huizen hebben een verfrissend en ontspannend effect. Ga met ons mee en ervaar het zelf!

Nog (1) plaats voor een jongen van min. 21 jaar die wil chauffeuren.
Minimaal één jaar in het bezit van een rijbewijs en voldoende rij-ervaring zijn de vereisten. Chauffeurskorting is verwerkt in de reissom.

Scandinavië is de meest populaire Avantabestemming. Honderden busjes vol Avantareizigers gingen deze kant op. Dit is natuurlijk ook het ideale terrein voor een echte Avanta-kampeerreis. Want Noorwegen en Zweden horen bij de meest ongerepte landen van Europa.

Houd je van de natuur en van het buitenleven, dan is dit een topbestemming. Neem de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte van Europa vol bergmeren, vergezichten, sneeuwresten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden). Of de vele, stuk voor stuk schitterende fjorden. Het is natuurlijk geen toeval dat het woord fjord uit de Oud-Noorse taal afkomstig is, nergens zijn er zoveel als hier.

We zwerven deze reis als echte vrijbuiters van plek naar plek, zonder strak reisschema. We bezoeken zo nu en dan een stadje en maken hier en daar een flinke wandeltocht. Op mountainbikes verkennen we de natuur, of we doen dat vanuit kano’s. Niet teveel lawaai maken, dan zien we misschien wel elanden van heel dichtbij. Als we ‘s avonds een mooie kampeerplek gevonden hebben, struinen we de omgeving af op zoek naar goed brandhout. Want een kampvuur hoort erbij! We prikken worstjes aan een tak en roosteren die bij de vlammengloed, in folie verpakte aardappelen poffen we in de as.

‘s Morgens frissen we ons op in een bruisende rivier vol ijskoud smeltwater, of aan de oever van een glashelder meer. Dan breken we ons kamp weer op en reizen verder, op zoek naar nieuw avontuur.

En ‘s avonds maken we onze eigen maaltijden klaar in de kampkeuken en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn! We noemen natuurlijk maar een paar dingen, maar je gaat veel zien en doen. Zowel rondreizend als tijdens één van de wandelingen die we onderweg maken.

We sluiten de reis af met een bezoek aan de prachtige Zweedse hoofdstad Stockholm, de stad die op veertien eilanden gebouwd is die onderling met bruggen verbonden zijn.

Maar tijdens deze reis ben je dus vooral in de natuur. Doordat het hier in de zomer pas rond middernacht donker is en het om vier uur ‘s morgens alweer licht wordt zul je zien dat je bruist van de energie! Zoveel daglicht plus buitenlucht is goed voor een mens. Ga ook mee! (Niet te lang over nadenken, want de jeugdreizen naar Noorwegen en Zweden zijn meestal snel volgeboekt.)

Je vertrekt op maandagmorgen uit Nederland met de bus en vaart dinsdag vanuit Denemarken over naar Noorwegen. Na anderhalve week in de woeste natuur van beide landen vlieg je uit de Zweedse hoofdstad Stockholm weer naar huis.

€825,- €599,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-ZWED-140_CHAU
Vertrek
20-07-2020
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Noorwegen Zweden
Reisleider
Arne Slingerland

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!