Kenmerken
De mooiste stad en de treurigste plek van Europa in één reis

Welkom in Warschau! Deze stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog compleet verwoest en daarna weer opgebouwd. Dat hebben de Polen zo goed gedaan, dat het nog steeds een schitterende stad is. We kunnen de stad op de fiets verkennen, iets leren over de opstand in het joodse getto, even relaxen aan de oevers van de rivier de Wisla die door Warschau loopt.

Na Polen rijden we Oekraïne in. Dit is het grootste land van Europa en je vindt er uitgestrekte en onbedorven natuur. Er stromen machtige rivieren, omzoomd door moerassen en oerbos. In de bergen leven bruine beren, lynxen en wolven. In de Karpaten, waar we kunnen mountainbiken of wandelen, komen we schaapherders tegen en mensen die nog leven alsof de tijd heeft stil gestaan.

Dan stappen we weer in de busjes en rijden Oekraïne weer uit, een ander berggebied in. Dit is de Hoge Tatra, een supermooi gebergte in Slowakije. Een groot deel van dit gebergte is natuurreservaat, waar onder meer beren en lynxen leven. Er zijn duizenden kilometers wandelpad en talloze buitensportmogelijkheden. De Slowaken zijn zo trots op hun Tatra dat je de beeltenis van de top van dit gebergte terugvindt op drie van hun euromunten. Ook onder de grond is hier vanalles te ontdekken, want daar ligt een doolhof van grottenstelsels.

Als afsluiter van de reis gaan we naar de bruisende en gezellige stad Praag, die bekend staat als de mooiste stad van Europa. Daarna rijden we terug naar Nederland waar we zaterdagmorgen weer hopen aan te komen.

Deze no-nonsense kampeerreis is een ideale mix van cultuur en natuur, inspanning en ontspanning.

We vliegen naar Warschau en rijden terug naar Nederland.

O.l.v. Luuc Dekker

€800,- €649,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-BUD-220
Vertrek
18-08-2020
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Oekraïne Polen Slowakije Tsjechië
Ik meld me aan!