Reisleider

Arie Bakker

Kenmerken
Voel je een vrijbuiter!

Al sinds de beginjaren is Noorwegen de meest populaire Avantabestemming. Vele honderden Avantareizigers gingen je voor. Dit is natuurlijk ook het ideale land voor een echte Avanta-kampeerreis, want na Rusland en IJsland is Noorwegen het meest ongerepte land van Europa. Houd je van de natuur en van het buitenleven, dan is dit een topbestemming!

De Hardangervidda, in het zuiden van Noorwegen, is de grootste hoogvlakte van Europa. Vol bergmeren, waterstroompjes, sneeuwresten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden). Het is heerlijk om hier een wandeltocht te maken en te genieten van de weergaloze uitzichten.
De stuk voor stuk schitterende fjorden zijn wereldberoemd. Een fjord is een diepe inham in de bergachtige kust, uitgesleten door een gletsjer. De steile wanden en het blauwe water in de diepte vormen een indrukwekkend en adembenemend geheel. Tijdens onze reis zullen we zo nu en dan een pont nemen om zo’n fjord over te steken.

Dit wordt een actieve outdoorreis. Wandeltochten, een dag fietsen, met de trein langs de fjorden, raften, kano’s huren – het behoort allemaal tot de mogelijkheden. We maken onze eigen maaltijden klaar in de kampkeuken en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn!

We vliegen heen naar Stockholm of Oslo en rijden terug naar Nederland. Dit is een all in-reis, dus internationale overtochten, vervoer en maaltijden zijn allemaal inbegrepen.

CheckĀ hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1099,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
23-NOG-185
Vertrek
08-08-2023
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Noorwegen
Reisleider
Arie Bakker

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt